ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ρωσία: Στην εντατική μεταφέρθηκε ο φυλακισμένος Ουκρανός σκηνοθέτης Όλεγκ Σεντσόφ

Ρωσία: Στην εντατική μεταφέρθηκε ο φυλακισμένος Ουκρανός σκηνοθέτης Όλεγκ Σεντσόφ Facebook Twitter
EPA/Russian High Commissioner for Human Rights Press Center
0

Στην εντατική μεταφέρθηκε ο Ουκρανός σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ, από τις ρωσικές φυλακές στις οποίες κρατείται. 

Την είδηση μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα την αδερφή του Σεντσόφ, Ναταλία Καπλάν. Σύμφωνα με την ίδια, ο σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας αφότου έθεσε τέλος στη διάρκειας πέντε μηνών απεργία πείνας που έκανε.

Η Ναταλία Καπλάν δήλωσε ότι η απεργία πείνας προκάλεσε ανήκεστη βλάβη στην υγεία του. Ειδικότερα υποφέρει από ισχαιμικά επεισόδια και καρδιακές αρρυθμίες, αντιμετωπίζει προβλήματα με το συκώτι, το στομάχι και άλλα ζωτικά όργανα.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε από τη Ρωσία να επιτρέψει σε Ουκρανούς γιατρούς και στον Ουκρανό πρόξενο να επισκεφθούν τον Σεντσόφ, αφότου πληροφορήθηκαν ότι μεταφέρθηκε στην εντατική. Αυτό ανάρτησε στην σελίδα της στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Μαριάνα Μπέτσα.

Ο Όλεγκ Σεντσόφ έχει καταδικαστεί από τη ρωσική δικαιοσύνη σε εικοσαετή κάθειρξη, καθώς κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξε σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην Κριμαία.

Ο Σεντσόφ αρνείται τις κατηγορίες αυτές τις οποίες θεωρεί κατασκευασμένες και ως ένδειξη διαμαρτυρίας είχε ξεκινήσει πριν από πέντε μήνες απεργία πείνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ukrinform

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ