Αναγνωρίστηκε και τρίτος ύποπτος για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στους Σκριπάλ

Αναγνωρίστηκε και τρίτος ύποπτος για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στους Σκριπάλ Facebook Twitter
0

Οι βρετανικές αρχές αναγνώρισαν έναν τρίτο ύποπτο για την επίθεση με αέριο νευρικού παράγοντα κατά του Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Οι δύο άλλοι άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, με τα ονόματα Ρουσλάν Μποσίροφ και Αλεξάντρ Πετρόφ, είχαν ταξιδέψει αρκετές φορές στην Ευρώπη και στην Βρετανία.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας στην Βρετανία εκτιμούν ότι ένας τρίτος ύποπτος, που ήταν μέλος των ρωσικών υπηρεσιών στρατιωτικής κατασκοπείας, είχε επισκεφτεί το Σάλσμπερι, στο πλαίσιο αναγνωριστικής αποστολής πριν από την επίθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Telegraph.

Στις 4 Μαρτίου, ο πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του Γιούλια είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε παγκάκι του Σάλσμπερι, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από αγνώστους με νευροτοξικό παράγοντα Novichok. 

Νοσηλεύτηκαν για αρκετές εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση, πριν συνέλθουν και μεταφερθούν σε «ασφαλή τοποθεσία» από τις βρετανικές αρχές. 

Η Βρετανία και οι δυτικοί σύμμαχοι κατηγορούν τη Ρωσία για την επίθεση με το Κρεμλίνο να αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες, απαντώντας συμμετρικά στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ καθώς και στο κλείσιμο προξενείων για το ζήτημα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ