Το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο, που κατασκευάζεται στην Ινδία, κοντεύει να ολοκληρωθεί. 

 

Το άγαλμα ύψους 182 μέτρων αποτελεί φόρο τιμής στον Σαρντάρ Πατέλ, ήρωα της ανεξαρτησίας της Ινδίας και βρίσκεται σε μικρό νησί του κρατιδίου Γουτζαράτ. 

 

Η ανέγερσή του έχει κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και αποτελείται από κράμα μετάλλων που προέρχονται από γεωργικά εργαλεία, τα οποία δώρισαν αγρότες από όλη την Ινδία.

 

Αυτή τη στιγμή το «Spring Temple Buddha», που βρίσκεται στην Κίνα με ύψος 128 μέτρα, θεωρείται το ψηλότερο άγαλμα παγκοσμίως. 

 

Το «Άγαλμα της Ενότητας» (Statue of Unity), όπως είναι γνωστό, θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στις 31 Οκτωβρίου. 

 

Το άγαλμα όταν θα έχει ολοκληρωθεί
Το άγαλμα όταν θα έχει ολοκληρωθεί

 

Ο Σαρντάρ Πατέλ, ο «Αρχηγός» Πατέλ όπως τον αποκαλούσαν, ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ινδίας, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος National Congress και ένας εκ των «πατέρων» της Δημοκρατίας της χώρας. 

 

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2013, ο Μόντι είχε πει, «Κάθε Ινδός μετανιώνει που ο Σαρντάρ Πατέλ δεν έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός». 

 

Μόλις ολοκληρωθεί, το άγαλμα του Πατέλ θα έχει σχεδόν διπλάσιο ύψος από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και τετραπλάσιο από το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Ινδία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους τουρίστες. 

 

Περισσότεροι από 2.500 εργάτες απασχολούνται στο έργο προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως, ενώ στις εργασίες έχουν συμβάλλει και εκατοντάδες μετανάστες εργάτες από την Κίνα. 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΒΒC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr