200 ημέρες μέχρι το Brexit: Έκτακτη σύνοδο κορυφής σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

200 ημέρες μέχρι το Brexit: Έκτακτη σύνοδο κορυφής σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες Facebook Twitter
0

Τη διεξαγωγή μιας έκτακτης συνόδου κορυφής για το Brexit αναμένεται να ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Στόχος της συνόδου να προτρέψουν τον διαμεσολαβητή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ να καταλήξει σε μια συμφωνία με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Καθώς απομένουν 200 ημέρες μέχρι την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι στην άτυπη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας, οι ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα συστήσουν στον Μπαρνιέ να εργαστεί πάνω στις καλύτερες από τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Μέι, το λεγόμενο «σχέδιο Τσέκερς».

Θα επιμείνουν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια λύση για το ζήτημα των «σκληρών συνόρων» στην Ιρλανδία, ώστε να καταστεί εφικτή μια συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο.

Η «ειδική» σύνοδος που θα ακολουθήσει, πιθανότατα στις 13 Νοεμβρίου, θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να καταλήξουν στους όρους μιας πολιτικής διακήρυξης για τη μελλοντική σχέση μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας σε ό,τι αφορά το εμπόριο, την ασφάλεια, την αλιεία, την αεροπλοΐα και άλλα ζητήματα, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέφυγαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Διπλωματικές πηγές ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι αναμένεται μια τέτοια ανακοίνωση, διευκρινίζοντας όμως ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM