Οικονομική ρύθμιση προκειμένου να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της Βρετανίας, όπως πρότεινε το Λονδίνο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit.

 

Η Βρετανία πρότεινε χθες μια συμβιβαστική λύση για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων, η οποία προβλέπει ότι η Βρετανία θα παραμείνει συνδεδεμένη με την τελωνειακή ένωση της Ε.Ε. για έως και έναν χρόνο ακόμα ύστερα από μια σχεδόν διετή μεταβατική περίοδο.

 

Ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η πρόταση εγείρει μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

 

«Ας είμαι πολύ ξεκάθαρος. Η δικλείδα ασφαλείας μας δεν μπορεί να επεκταθεί στο σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Για ποιο λόγο; Διότι έχει σχεδιαστεί για μια συγκεκριμένη κατάσταση στη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε.

 

«Τι κάνει αυτό; Η Βόρεια Ιρλανδία θα αποτελέσει μέρος των τελωνειακών μας εδαφών. Αυτό που είναι εφικτό για ένα έδαφος στο μέγεθος της Βόρειας Ιρλανδίας δεν είναι απαραίτητα και εφικτό για το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr