Άρνηση ευθανασίας για δύο παράλυτους άντρες

Άρνηση ευθανασίας για δύο παράλυτους άντρες Facebook Twitter
1

Ο Tony Nicklinson, ο οποίος είναι 58 χρονών, και ένας άλλος άντρας που είναι γνωστός με το όνομα Martin, 47 χρονών, προσπάθησαν να βρουν τρόπο ώστε να κατοχυρώσουν νομικά τους επαγγελματίες που θα τους βοηθούσαν να πεθάνουν – αλλά δεν τα κατάφεραν, γράφει ο Independent.

Οι δύο άντρες είναι πλήρως εξαρτώμενοι από τη βοήθεια άλλων ανθρώπων για να ζήσουν. Μπορούν να κινήσουν μόνο τα μάτια τους και τα βλέφαρά τους, αλλά βρίσκονται σε πλήρη πνευματική διαύγεια. Και οι δύο θέλουν να πεθάνουν αλλά δεν μπορούν να αυτοκτονήσουν.

Οι δικηγόροι που στηρίζουν τον κ. Nicklinson, ο οποίος πέρασε ένα καταστροφικό εγκεφαλικό επεισόδιο, δήλωσαν ότι ο θάνατος είναι «απαραίτητος» γιατί η εναλλακτική λύση, ο εξαναγκασμός να μείνει ζωντανός, είναι χειρότερη. Δήλωσαν επίσης ότι η κυβέρνηση καταπατά το άρθρο 8, με το οποίο ορίζεται το δικαίωμα της «ιδιωτικότητας, αξιοπρέπειας και αυτονομίας», ένα δικαίωμα που δεν απολαμβάνει λόγω της ασθένειάς του.

Το δικαστήριο απέκρουσε αυτή τη «θαρραλέα» αίτηση, επιχειρηματολογώντας ότι δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο στον κόσμο και ότι τέτοιου είδους αμφιλεγόμενες αλλαγές στην κοινωνία μπορούν να γίνουν μόνο στο Κοινοβούλιο.

Η απόφαση καταδικάστηκε από τον κ. Nicklinson και την οικογένειά του αλλά αντιμετωπίστηκε θετικά από ιατρικούς και θρησκευτικούς κύκλους.

Και οι δύο άντρες ετοιμάζονται να κάνουν έφεση και η υπόθεση προβλέπεται να φτάσει στον Άρειο Πάγο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM
O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Είναι λίγο (μάλλον το αντίστροφο..) σαν τον πρίγκηπα της Ολλανδίας που καταπλακώθηκε τον χειμώνα από χιονοστιβάδα και ακόμα βρίσκεται σε κώμα. Η οικογένειά του, έχοντας ακόμα ελπίδες οτι μπορεί να συνέλθει, δεν τον μεταφέρει σε ολλανδικό νοσοκομείο καθώς το καθεστώς στη χώρα τους επιτρέπει στους γιατρούς να αποσυνδέσουν την μηχανική υποστήριξη του ασθενούς ακόμα και χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών..!! Τι να πεις?...!