Κορωνοϊός: H FDA ενέκρινε τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων της Regeneron

Κορωνοϊός: H FDA ενέκρινε τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων της Regeneron Facebook Twitter
EPA
0

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες, με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, τη θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Η έγκριση αυτών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να επιτρέψει σε ασθενείς να αποφύγουν τη νοσηλεία και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε ο αξιωματούχος της FDA, Στίβεν Χαν.

Στις αρχές του περασμένου μήνα, η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron ανακοίνωσε την αναστολή της κλινικής δοκιμής του κοκτέιλ της συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 σε νοσοκομειακούς ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο υψηλής ροής αλλά όχι διασωλήνωση.

Η εταιρία δεν διευκρίνισε σαφώς τον λόγο για την αναστολή της δοκιμής, δηλώνοντας μόνο ότι η επιστημονική επιτροπή που επιβλέπει τη μελέτη είχε συστήσει την αναστολή λόγω ενός "δυνητικού σήματος ασφάλειας και ενός δυσμενούς προφίλ κινδύνου-οφέλους".

Οι δοκιμές θεραπειών ή εμβολίων μπορεί να ανασταλούν όταν ένας συμμετέχων ασθενήσει, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να εξακριβωθεί αν η ασθένεια είναι μια παρενέργεια ή είναι ανεξάρτητη από το μόριο.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM