Η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού στο Βέλγιο αποτυπώνεται σε βίντεο.

 

Σε αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται ο έλεγχος του εμβολίου, η συσκευασία και η τοποθέτησή του σε ξηρό πάγο για τη μεταφορά και αποθήκευσή του στους -70 βαθμούς Κελσίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι τo εμβόλιο της Pfizer, αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε ποσοστό άνω του 90% σε συμμετέχοντες που δεν είχαν ενδείξεις μόλυνσης από τον ιό, σύμφωνα με την πρώτη ενδιάμεση ανάλυση αποτελεσματικότητας.

 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η μελέτη θα συνεχιστεί μέχρι και τις τελικές αναλύσεις.

 

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με κυβερνήσεις αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιό μας, εφόσον οι μελέτες και οι εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές είναι επιτυχείς» αναφέρει η εταιρεία απαντώντας στο ερώτημα πότε θα έιναι διαθέσιμο το εμβόλιο.

 

Διευκρινίζει ωστόσο πως αν το υποψήφιο εμβόλιο λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθοδηγεί τη διαδικασία της κατανομής των δόσεων των εμβολίων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, που έχουν επιλέξει να παραλάβουν το εμβόλιο, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

 

Σύμφωνα με τις τρέχουσες δε, προβλέψεις, «αναμένουμε ότι θα παράγουμε έως 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του 2020 και έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021».

 

Σε ό,τι αφορά σε αυτούς που θα εμβολιαστούν πρώτοι, η εταιρεία απαντά ότι αυτό είναι απόφαση των εθνικών κυβερνήσεων. «Επικεντρωνόμαστε στο να είναι το εμβόλιο ασφαλές και να φτάσει γρήγορα σε όλους».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr