Τα παιδιά μολύνονται συχνότερα με τον κορωνοϊό απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Λέβεν και του ινστιτούτου Σιενσάνο.

 

Η έρευνα διεξήχθη σε εκατοντάδες παιδιά από τις περιοχές 'Αλκεν και Πελτ, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου. Το Άλκεν είχε πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό την άνοιξη, ενώ το Πελτ παρέμεινε σε σχετικά ελεγχόμενη κατάσταση. 

 

Συνολικά ελήφθησαν δείγματα αίματος και σάλιου από 362 παιδιά και, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο 'Αλκεν το 14,4% των παιδιών είχε αναπτύξει αντισώματα και το 4,4% στο Πελτ.


«Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ' ό,τι αρχικά πιστευόταν», προειδοποίησε η συντονίστρια ερευνήτρια και εμβολιολόγος του πανεπιστημίου του Λέβεν, Κορίν Βαντερμέλεν. «Επειδή δεν γνωρίζαμε το γενικό επίπεδο μόλυνσης στο Alken κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, δεν μπορούμε να πούμε εάν ο ιός κυκλοφόρησε περισσότερο ή λιγότερο στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες».


Όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη, οι περισσότερες λοιμώξεις συνδέονται με στενή επαφή με κάποιον μολυσμένο ενήλικα και τα σχολεία δεν φαίνεται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση του πρώτου κύματος, σύμφωνα με την ερευνήτρια, που ωστόσο δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την πιθανότητα μόλυνσης στο σχολικό περιβάλλον. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr