Κορωνοϊός: Τεστ «εξπρές» διαθέσιμα στη Βρετανία προσεχώς - Αποτελέσματα σε 90 λεπτά

Κορωνοϊός: Τεστ «εξπρές» διαθέσιμα στη Βρετανία προσεχώς - Αποτελέσματα σε 90 λεπτά Facebook Twitter
Περίπου μισό εκατομμύριο από τα νέα «εξπρές» τεστ που λέγονται LamPORE, θα είναι διαθέσιμα από την επόμενη εβδομάδα - ΕΡΑ
0

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν σε βρετανικά νοσοκομεία, εργαστήρια και υγειονομικούς σταθμούς περίθαλψης της Βρετανίας τα νέα τεστ 90 λεπτών που μπορούν να ανιχνεύσουν τον κορωνοϊό και τη γρίπη.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα «επιτόπια» επιχρίσματα και τα τεστ DNA θα βοηθήσουν στη διάκριση μεταξύ Covid-19 και άλλων εποχικών ασθενειών, κάτι «εξαιρετικά ωφέλιμο» για το χειμώνα, όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας.

«Εκατομμύρια νέα εξπρές τεστ κορωνοϊού θα παράσχουν αποτελέσματα επιτόπου σε λιγότρο από 90 λεπτά, βοηθώντας μας να σπάσουμε γρήγορα την αλυσίδα μετάδοσης. Το γεγονός πως αυτά τα τεστ μπορούν να ανιχνεύσουν τη γρίπη, αλλά και την Covid-19 είναι εξαιρετικά απωφελές καθώς οδεύουμε στο χειμώνα, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να ακολουθήσουν τις σωστές συστάσεις για να προστατεύσουν τους ίδιους και τους γύρω τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, Ματ Χάνκοκ. 

Τα τεστ αυτά θα περιλαμβάνουν 5,8 εκατομμύρια τεστ με τη χρήση DNA και 450.000 τεστ με τη λήψη επιχρίσματος. Κανένα από τους τύπους των τεστ αυτών δε θα απαιτεί την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού υγείας.

Αυτή τη στιγμή, τα τρία τέταρτα των διαθέσιμων τεστ παράγουν αποτελέσματα μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ το υπολειπόμενο ένα τέταρτο σε πάνω από δύο μέρες.

Η ανακοίνωση έρχεται ενώ η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πιάσει το στόχο του Ιουλίου για τα τεστ σε φιλοξενούμενος και προσωπικό σε οίκους ευγηρίας, λέγοντας πως ο αριθμός των κιτ είναι περιορισμένος.

Περίπου μισό εκατομμύριο από τα νέα «εξπρές» τεστ που λέγονται LamPORE, θα είναι διαθέσιμα από την επόμενη εβδομάδα, με νεα παρτίδα εκατομμυρίων άλλων να αναμένεται αργότερα εντός έτους.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την ακρίβεια των νέων τεστ, ωστόσο ο σερ Τζον Μπελ, καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σύμβουλος της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πεδίο, σημείωσε πως προσφέρουν την ίδιαι «ευαισθησία» με τα υπάρχονται τεστ εργαστηρίων.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM