Επίτροπος Υγείας ΕΕ: Αρχές του 2021 πιθανόν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Επίτροπος Υγείας ΕΕ: Αρχές του 2021 πιθανόν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Η Ευρωπαία Επίτροπος εκτίμησε πως από τις αρχές του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβάλιο κατά της Covid-19 - ΕΡΑ
0

Στην ανάγκη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα. Κυριακίδου εκτίμησε πως από τις αρχές του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβάλιο κατά της Covid-19, σημειώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη είναι σε διαπραγμάτευση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο.

«Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κυριακίδου.

Η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε επίσης, ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Επιτρόπου εδώ 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM