Απεργία την Πρωτομαγιά

H Microsoft κλείνει σχεδόν όλα τα φυσικά της καταστήματα - Τι θα γίνει με το προσωπικό

H Microsoft κλείνει σχεδόν όλα τα φυσικά της καταστήματα - Τι θα γίνει με το προσωπικό Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Καθώς τα καταστήματα λιανικού εμπορίου την αργή και προσεκτική επαναφορά τους στην κανονικότητα η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κλείσει σχεδόν όλα τα τα φυσικά της καταστήματα. 

Η εταιρεία άνοιξε το πρώτο από τα σύγχρονα καταστήματα λιανικών πωλήσεων το 2009, περίπου την ίδια περίοδο με την παρουσίαση των Windows 7. Από τότε, άνοιξε περισσότερα από εκατό καταστήματα, στα οποίο πουλούσε τα προϊόντα της και προωθούσε το λογισμικό της. Στα καταστήματα οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να βοηθηθούν για τη χρήση των προϊόντων της Microsoft, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν των Genius Bar στα Apple Stores. Παράλληλα μπορούσαν παίζουν σε Xbox. 

Στη σχετική της ανακοίνωση η Microsoft κάνει λόγο για μία νέα προσέγγιση στο λιανικό εμπόριο. Από το κλείσιμο εξαιρούνται καταστήματα σε μητροπολιτικά κέντρα όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ αλλά και η πανεπιστημιούπολη στο Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον. Το κατάστημα στο Λονδίνο είχε ανοίξει πριν από έναν χρόνο. Ωστόσο και αυτά αναμένεται να «αναδιαμορφωθούν». 

Όπως κάνει γνωστό ο τεχνολογικός κολοσσός οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν και «η ταλαντούχα ομάδα μας κατάφερε να εξυπηρετεί τους πελάτες πέρα από τις φυσικές τοποθεσίες». 

«Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους πελάτες των Microsoft Stores και ανυπομονούμε να τους εξυπηρετήσουμε online», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Λουκέτο χωρίς απολύσεις 

Στην ανακοίνωσή της η Microsoft αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και αναφέρει ότι από τα τέλη Μαρτίου, όπου τα καταστήματα έκλεισαν εξαιτίας του κορωνοϊού, η ομάδα λιανεμπορίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψηφιακή μεταμόρφωση επιχειρήσεων και στην εκπαίδευση των πελατών, φιλοξένησε πάνω από 14.000 workshops, διοργάνωσε summer camps ενώ πραγματοποίησε πάνω από 3.000 ψηφιακές αποφοιτήσεις. 

Και το The Verge, σε σχετικό του δημοσίευμα, σημειώνει πως η κίνηση αυτή δεν συνεπάγεται με απολύσεις. Η «ταλαντούχα» όπως χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση ομάδα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί πελάτες, μικρές επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και πελάτες του επιχειρηματικού κλάδου αλλά και να αποτελεί μια δεξαμενή στελεχών για την εταιρεία. 

Σύμφωνα με την Microsoft τα ψηφιακά καταστήματα εξυπηρετούν 1,2 δισεκατομμύρια πελάτες σε 190 αγορές κάθε μήνα. 

Με πληροφορίες από Microsoft/The Verge/techcrunch/Independent

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM