Αποσύρθηκε ο πιο διάσημος gamer της Κίνας- Στα 23 του χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας

Αποσύρθηκε ο πιο διάσημος gamer της Κίνας- Στα 23 του χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας Facebook Twitter
0

Ο Jian Zihao, ο πιο διάσημος παίκτης gamer στην Κίνα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται στα 23 του χρόνια, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Ο Zihao θεωρείται ένας θρύλος των eSports και τα τελευταία οχτώ χρόνια ήταν επαγγελματίας του είδους. Είναι γνωστός ως «Uzi», το όνομα με το οποίο έπαιζε στο League of Legends, αλλά και ως «Mad Dog», λόγω του επιθετικού στιλ παιχνιδιού του στα video games. 

Ο 23χρονος ανακοίνωσε στο Weibo τη «συνταξιοδότησή» του, το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο έχει εκατομμύρια followers. «Λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι παίρνω την απόφαση να αποσυρθώ. Λόγω των ξενυχτιών επί χρόνια, της διατροφής με λιπαρά και του ανυπέρβλητου άγχους, πέρυσι διαπίστωσα ότι πάσχω από διαβήτη τύπου 2», έγραψε στην ανάρτησή του ο Jian Zihao, ενώ ανέφερε παράλληλα πως έχει πρόβλημα στα χέρια του.

Παρότι άλλαξε το πρόγραμμά του, το γεγονός ότι άρχισε να γυμνάζεται και τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, η κατάστασή του δεν άλλαξε, σύμφωνα με τον ίδιο. «Η ψυχολογική κατάστασή μου δεν είναι τόσο καλή όσο παλιότερα. Ο γιατρός μου είπε ότι αν συνέχιζα θα υπήρχαν σοβαρές επιπλοκές», έγραψε και σημείωσε ότι τα προβλήματα με τα χέρια του «είναι σχετικά σοβαρά, οπότε η κατάστασή μου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τη συντροφικότητα όλα αυτά τα χρόνια».

Ο «Uzi» άρχισε να παίζει League of Legends το 2012 και γρήγορα έγινε επαγγελματίας και εντάχθηκε στην ομάδα RNG. Ακολούθησαν διακρίσεις και ρεκόρ που τον έκαναν διάσημο στον κόσμο των eSports. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η ανάρτησή του για τη «συνταξιοδότησή» του έλαβε 300.000 απαντήσεις, ενώ 600.000 άνθρωποι πόσταραν με το hashtag #UziRetires.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο στα video games, όμως ο εθισμός σε αυτά θεωρείται σοβαρό πρόβλημα στη χώρα και η κυβέρνηση συχνά τον συνδέει με τα προβλήματα υγείας στα παιδιά. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο απαγόρευσε σε όσους είναι κάτω των 18 ετών να παίζουν online από τις 22:00 έως τις 08:00.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM