Τους τελευταίους μήνες η ανθρωπότητα ζει την μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς σύνορα κλείνουν, ολόκληρες χώρες κλειδώνονται σε lockdown και οι άνθρωποι καλούνται να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον, εξαιτίας της πανδημίας.

 

Πώς είναι να δυνατόν να βγει κανείς και να χορέψει αγκαλιασμένος με κάποιον άγνωστο σε ένα πάρτι; Πώς θα καπνίσει και θα πιει άφοβα το ποτό του μέσα σε έναν κλειστό χώρο, χωρίς να φοβάται μην κολλήσει τον νέο ιό από κάποιον άλλον προσκεκλημένο; 

 

Την λύση - ή έστω μία κάποια λύση - θέλει να δώσει το πρότζεκτ MICRASHELL, όπως παρουσιάστηκε από το δημιουργικό στούντιο Production Club με έδρα το Λος Άντζελες.

 

 

 

Τα φίλτρα αέρα και τα συστήματα αναπνοής πληρούν τα διεθνή στάνταρ των φίλτρων N95
Τα φίλτρα αέρα και τα συστήματα αναπνοής πληρούν τα διεθνή στάνταρ των φίλτρων N95

 

«Ένας αερομεταδιδόμενος ιός έχει εξαπλωθεί στην υδρόγειο αλλάζοντας τον τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν τις καθημερινές δουλειές τους. Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εισήχθησαν από τις αρχές, ως ένας τρόπος για να καθυστερήσουν την διασπορά της νόσου», γράφουν οι δημιουργοί της φουτουριστικής πρότασης, τονίζοντας ότι «παρά τα προφανή οφέλη από τις αποστάσεις, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα, που κάνουν τα μέτρα βιώσιμα μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, εξαιτίας του αντίκτυπου στην οικονομία και στην ψυχική υγεία», ενώ ορισμένοι αρνούνται να συμμορφωθούν, θέτοντας σε κίνδυνο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού». 

 

Ιδού, το πρότζεκ MICRASHELL, «μια λύση κοινωνικής υπευθυνότητας που επιτρέπει στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με ασφάλεια σε μικρή απόσταση», ειδικά σχεδιασμένη για διασκέδαση και πάρτι. 

 

Είναι μία στολή που καλύπτει τον κορμό και το κεφάλι, «σχεδιασμένη για να ικανοποιεί τις ανάγκες της νυχτερινής ζωής, ζωντανά event και την βιομηχανία της διασκέδασης», διατηρώντας όποιον την φορά ασφαλή, απέναντι σε ιούς και αερομεταφερόμενα σωματίδια. 

 

Ειδικά δοχεία για ποτό και υγρό για ατμιστές
Ειδικά δοχεία για ποτό και υγρό για ατμιστές

 

 

 

Μπορείτε να καπνίζετε και να πίνετε το ποτό σας, από τα ειδικά ακροφύσια μέσα από το κράνος.
Μπορείτε να καπνίζετε και να πίνετε το ποτό σας, από τα ειδικά ακροφύσια μέσα από το κράνος.

 

Εύκολη στη χρήση, επιτρέπει την κοινωνικοποίηση χωρίς αποστάσεις, σύμφωνα με τους σχεδιαστές της. Η αεροστεγής εφαρμογή στον κορμό, συνδυάζεται με την χρήση ενός υβριδικού κράνους, ανθεκτικού απέναντι σε αιχμηρά αντικείμενα. Το κράνος διαθέτει ηχεία, μικρόφωνο, κάμερα, LED φωτάκια και, το κυριότερο, σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα N95.

 

Αν ποτέ υλοποιηθεί το πρότζεκτ, η στολή θα αποτελείται από πολυαιθυλένιο εξαιρετικά υψηλού μοριακού βάρους και θα υποστηρίζεται ενεργειακά από δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Τα φίλτρα αέρα και τα συστήματα οξυγόνωσης θα πληρούν τα διεθνή στάνταρ των φίλτρων N95, ακολουθώντας τις οδηγίες της αμερικανικής κυβερνητικής υπηρεσίας OSHA. Μέσω ενός έξυπνου συστήματος εξαερισμού στο πίσω μέρος του κράνους, ο εξωτερικός αέρας θα περνά από φίλτρα πριν φτάσει στον χρήστη, και θα φιλτράρεται εκ νέου μετά την εκπνοή, πριν απελευθερωθεί και πάλι στον χώρο.

 

Η φωνητική επικοινωνία θα γίνεται μέσα από μικρόφωνα και ακουστικά, με ηλεκτρονικά συστήματα που θα επιτρέπουν την ρύθμιση παραμέτρων όπως: ένταση, κατεύθυνση του ήχου και φιλτράρισμα ανεπιθύμητων συχνοτήτων.

 

Η στολή θα περιλαμβάνει ηχεία, φώτα LED, και θήκη για προσωπικά αντικείμενα
Η στολή θα περιλαμβάνει ηχεία, φώτα LED, και θήκη για προσωπικά αντικείμενα

 

Φίλτρα αέρα για ασφαλή αναπνοή
Φίλτρα αέρα για ασφαλή αναπνοή

 

Στην στολή υπάρχει πρόβλεψη και για το κινητό σας
Στην στολή υπάρχει πρόβλεψη και για το κινητό σας

  

Η στολή είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει μόνο το πάνω μέρος του σώματος ώστε να επιτρέπει την χρήση τουαλέτας αλλά και πιο «στενές επαφές», μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο έκθεσης των αναπνευστικών οδών σε παθογόνους ιούς.

 

Προς το παρόν, εκκρεμεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αλλά οι δημιουργοί του ελπίζουν να κατασκευάσουν ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο σύντομα.