Απεργία την Πρωτομαγιά

Στην τηλεργασία στρέφεται το Facebook - «Από το σπίτι οι μισοί υπάλληλοι έως το 2030»

Στην τηλεργασία στρέφεται το Facebook - «Από το σπίτι οι μισοί υπάλληλοι έως το 2030» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το Facebook σχεδιάζει να επιτρέψει σε πολλούς από τους εργαζομένους του να δουλέψουν μόνιμα από το σπίτι, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μέσου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που μεταδόθηκε σε live streaming.

Οι εργαζόμενοι του τεχνολογικού αυτού κολοσσού βρίσκονται σε καθεστώς κατ'οίκον εργασίας από τον Μάρτιο. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τόνισε πως οι προσωρινές αλλαγές που προέκυψαν από την εξάπλωση τού ιού και τα περιοριστικά της κυβέρνησης οδήγησαν την εταιρεία να επανεκτιμήσει τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων. Όπως ανακοίνωσε, σε διάστημα μίας δεκαετίας, περίπου το ήμισυ τού προσωπικού, κοινώς περί του 45.000 υπαλλήλους, θα εργάζονται από το σπίτι.

Η πρόβλεψη -εικασία, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, κι όχι στόχος- σηματοδοτεί μία τεράστια αλλαγή στο μεγαλύτερο όμιλο social media του κόσμου για τη στήριξη της εξ αποστάσεως εργασίας. Όπως είπε ο Ζούκερμπεργκ, η ιδέα προήλθε τόσο για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, όσο και ως μία προσπάθεια δημιουργίας «μοντέλου οικονομικής ευημερίας ευρύτερης βάσης».

«Όταν περιορίζεις τις προσλήψεις σε αθρώπους που ζουν σε λίγες μεγάλες πόλεις, αυτό αυτομάτως αποκλείει πολλούς ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικές κοινότητες, έχουν διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετικές προοπτικές» σημείωσε ο ίδιος.

Αρχικά, η Facebook θα ξεκινήσει με νέες προσλήψεις ανώτερων τεχνικών που θα δουλεύουν εξ αποστάσεως και στη συνέχεια θα επιτρέψει στους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους του να κάνουν αίτηση για τηλεργασία, υπό την προϋπόθεση πως οι αξιολογήσεις απόδοσής τους είναι θετικές.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου το Twitter ανακοίνωσε πως οι υπάλληλοί του μπορούν να δουλεύουν για πάντα από το σπίτι. Σημειωτέον πως στην Google, οι υπάλληλοι μπορούν να δουλέψουν εξ αποστάσεως έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Με πληροφορίες από New York Times/CNN

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM