Για έβδομη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Athens Science Festival.

 

Κεντρικό θέμα του φετινού του επιστημονικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται κατά το διάστημα 1 - 5 Απριλίου 2020, θα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη. Mέσα από ποικιλία δράσεων, προσαρμοσμένων για κάθε ηλικία, οι διοργανωτές φιλοδοξούν να αναδείξουν τους νέους ορίζοντες που ανοίγει το πεδίο αυτό επιστήμης, τη σχέση με νευραλγικούς τομείς της ζωής μας, αλλά και να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα όπως πώς και πόσο ρυθμίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη την καθημερινότητά  μας, σε πιο βαθμό μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη ευφυΐα, πώς μπορεί να οριοθετηθεί ηθικά. 

 

Βασικός στόχος του μεγαλύτερου φεστιβάλ επιστήμης και καινοτομίας της χώρας είναι να παρουσιαστούν η βιώσιμη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία και μία ευρύτερη ποικιλία θεματικών από τις θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες με τρόπο εύληπτο, ελκυστικό και διαδραστικό από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, ερευνητικού, εκπαιδευτικού χώρου.

 

Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη για τα σχολεία και η απογευματινή και βραδινή ζώνη για ενήλικο κοινό, ενώ το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ θα απευθύνεται στις οικογένειες και το ευρύ κοινό.

 

Με τη συμμετοχή 6.000 επιστημονικών συνεργατών, 730 ομιλητών, 350 καλλιτεχνών και 1800 εθελοντών, αλλά και τουλάχιστον 120.000 επισκεπτών από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσής του μέχρι σήμερα, το Athens Science Festival θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας , μάλιστα, δεν έμεινε στα όρια της ελληνικής πρωτεύουσας, αλλά ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα (ΤhSF), στην Πάτρα αλλά και στην Κύπρο, ενώ στο άμεσο μέλλον κι άλλες περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να φιλοξενήσουν τη δική τους ξεχωριστή εκδήλωση.

 

Διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo", το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ΕΔΩ.