Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook κυκλοφόρησε μια καινούργια εφαρμογή που λέγεται Whale, μέσω της οποίας προσπαθεί να μπει στον κόσμο των memes

 

Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Καναδικό App Store και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία εικόνων από μια ευρύτερη βιβλιοθήκη stock φωτογραφιών. Στη συνέχεια, μπορεί να αναρτήσει κανείς αυτές τις καινούργιες φωτογραφίες σε άλλες πλατφόρμες, όπως είναι το Messenger και το Instagram. 

 

Η ανάπτυξη αυτής της εφαρμογής έγινε από την ομάδα NPE, μια ομάδα του Facebook που συγκροτήθηκε πριν μερικούς μήνες με στόχο να αναπτύξει νέες πειραματικές εφαρμογές για τον τεχνολογικό κολοσσό. Μάλιστα, μελλοντικά, η ίδια ομάδα του Facebook πρόκειται να κυκλοφορήσει και δύο επιπλέον εφαρμογές, τo Bump και τo Aux. Παράλληλα, εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε στο The Information ότι χάρη σε αυτές τις εφαρμογές το Facebook θα καταφέρει να ανακαλύψει νέα features και υπηρεσίες που πραγματικά ενδιαφέρουν τους ανθρώπους. 

 

 

 

O λόγος που το Facebook έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στη δημιουργία νέων εφαρμογών οφείλεται στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την άνοδο του Tik Tok, το οποίο γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στους έφηβους χρήστες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όσον αφορά την κουλτούρα των memes, καθώς οι περισσότεροι λάτρεις του app αναρτούν τέτοιου είδους περιεχόμενο. 

 

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για την απήχηση που γνωρίζει το Tik Tok, το οποίο ανήκει στην Κινεζική εταιρία ByteDance, σχετικά με την έλλειψη κριτικής απέναντι στην Κινεζική κυβέρνηση. 

 

Με πληροφορίες από The Verge/ Wochit Tech

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr