Η Google συλλέγει ιατρικά δεδομένα από εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς να το ξέρουν

Η Google συλλέγει ιατρικά δεδομένα από εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς να το ξέρουν Facebook Twitter
0

Η Google συνεργάζεται κρυφά με ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα υγείας των Η.Π.Α. και κατ'αυτόν τον τρόπο συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν την υγεία εκατομμυρίων Αμερικανών, σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη της Wall Street Journal

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται ότι συλλέγει δεδομένα προκειμένου να «εκπαιδεύσει» τους αλγόριθμους μέσω της μηχανικής μάθησης και έπειτα να προτείνει αλλαγές στην υγεία πολλών πολιτών. Παρόλο που η εταιρία έχει αναφέρει ότι αυτό το πρότζεκτ είναι αρκετά "έντιμο" και ασφαλές, πρακτικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι τίθενται σε κίνδυνο τα δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών. 

H συνεργασία της Google με το σύστημα υγείας Ascension ξεκίνησε το 2018, ενώ μεταξύ των δεδομένων που συλλέχθηκαν, περιλαμβάνονταν αρχεία ασθενών από νοσηλεία τους, ονόματα, ημερομηνίες γέννησης αλλά και ιατρικές διαγνώσεις. 

Βέβαια, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ούτε οι ασθενείς αλλά ούτε και οι γιατροί είχαν κάποια ενημέρωση για το παραπάνω πρότζεκτ της Google, παρά το γεγονός ότι η συλλογή των δεδομένων αφορούσε εκατομμύρια ασθενείς. 

Με βάση τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, γνωστές και ως HIPAA, ο διαμοιρασμός των δεδομένων είναι τεχνικά νόμιμος, μόνο όταν λειτουργεί υπέρ της ιατρικής φροντίδας του ασθενή. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Google ανέφερε στην WSJ ότι, όσον αφορά το πρότζεκτ «Nightingale», η εταιρία συμμορφώνεται απόλυτα με την νομοθεσία που σχετίζεται με την υγεία και παρέχει ουσιαστική προστασία στα δεδομένα των ασθενών. 

Με πληροφορίες από Futurism

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM