No.1

Οι επιστήμονες στο κόκκινο χαλί - Παρουσία Ζούκερμπεργκ τα φετινά «Όσκαρ της επιστήμης»

Οι επιστήμονες στο κόκκινο χαλί - Παρουσία Ζούκερμπεργκ τα φετινά «Όσκαρ της επιστήμης» Facebook Twitter
Λένι Κράβιτζ και Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο κόκκινο χαλί των «Όσκαρ της Επιστήμης»
0

Διασημότητες, ηθοποιοί, μοντέλα και τραγουδιστές βρέθηκαν δίπλα στους επιστήμονες στην τελετή των όγδοων ετήσιων Breakthrough Prize, γνωστά ως τα «Όσκαρ της Επιστήμης» στο ερευνητικό κέντρο της NASA. 

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο NASA Ames, το ερευνητικό κέντρο της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, όπου στην είσοδό του στρώνεται ένα κόκκινο χαλί και οι επιστήμονες αντιμετωπίζονται ως διασημότητες. Οι βραβευθέντες, φυσικοί, μαθηματικοί και βιοεπιστήμονες, μοιράζονται το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τελετή διοργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι βραβευθέντες, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από σημαντικές ανακαλύψεις, να έχουν αναγνώριση αντίστοιχη με αυτή των ηθοποιών, των αθλητών και των μουσικών. 

Έμπνευση για την φετινή βραδιά, με τίτλο «Βλέποντας το Αόρατο» αποτέλεσε το Event Horizon Telescope Collaboration. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «φωτογράφησαν» για πρώτη φορά τη μεγάλη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87). Τα επτά βραβεία των 3 εκατομμυρίων το κάθε ένα δόθηκαν σε εννέα ερευνητές, ανάμεσα στους οποίους και οι Ντάνιελ Ζ. Φρίντμαν, Σέρτζιο Φεράρα και Πίτερ Βαν Νιούβενχόιζεν, για την θεωρία της υπερβαρύτητας. Ακόμα τρία βραβεία των 100.000 δολαρίων δόθηκαν σε εννέα νέους φυσικούς και τρία ακόμα σε νέους μαθηματικούς. Στους 347 επιστήμονες, από 60 ιδρύματα σε 20 χώρες, που συμμετείχαν στο Event Horizon Telescope Collaboration, δόθηκε το 2020 Breakthrough Prize in Fundamental Physics από τους ΛεΒαρ Μπάρτον και Μαρκ Ζούκερμπεργκ. 

Οι επιστήμονες στο κόκκινο χαλί - Παρουσία Ζούκερμπεργκ τα φετινά «Όσκαρ της επιστήμης» Facebook Twitter

Στην τελετή το «παρών» έδωσαν οι Τάιρα Μπανκς, Ντρου Μπάριμορ, ΛεΒαρ Μπάρτον, Τζέιμς Κόρντεν, Ταράτζι Π. Χένσον, Άλισον Τζάνεϊ, Κάρλι Κλος και Έντουαρντ Νόρτον. Λένι Κράβιτζ και will.i.am εκτέλεσαν κομμάτια τους ενώ τους παρουσίασε η Αντριάνα Λίμα. 

Τα Breakthrough Prize

Η σύλληψης της ιδέας των Breakthrough Prize έγινε από τον θεωρητικό φυσικό και επιχειρηματία Γιούρι Μίλνερ, ο οποίος ίδρυσε το Breakthrough Prize Foundation το 2012. Ο Μίλνερ και η σύζυγός του, Τζούλια, θέσπισαν τα βραβεία μαζί με τον Κινέζο επιχειρηματία Μα Χουατένγκ και αρκετές ακόμα επιφανείς προσωπικότητες της Σίλικον Βάλεϊ. Ανάμεσά τους ο Σεργκέι Μπριν, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν. 

Τech & Science
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MILKY WAY ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

Τech & Science / Νέα φωτογραφία του Γαλαξία μάς βοηθά να κατανοήσουμε την καταγωγή των αστεριών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εικόνα που έχει ληφθεί ποτέ από το δίκτυο των 66 κεραιών ALMA στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, το οποίο διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία
THE LIFO TEAM
ΠΙΘΗΚΟΣ PUNCH ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΙΑΠΩΝΙΑ

Τech & Science / Γιατί οι μαμάδες του ζωικού βασιλείου εγκαταλείπουν τα μικρά τους;

Ένας Ιαπωνικός μακάκος έχει γίνει viral διεθνώς αφού απορρίφθηκε από τη μητέρα του και δημιούργησε δεσμό με ένα λούτρινο παιχνίδι - Έκτοτε πολλοί αναρωτιούνται γιατί μία μαμά στο ζωικό βασίλειο μπορεί να εγκαταλείψει το μικρό της
THE LIFO TEAM
Κριστόφ Γκαλφάρ: «Το σύμπαν χωράει στο μυαλό μας, όσο κι αν φαίνεται γιγαντιαίο και ασύλληπτο»

Τech & Science / Κριστόφ Γκαλφάρ: «Το σύμπαν χωράει στο μυαλό μας»

Ο διακεκριμένος φυσικός και συγγραφέας μπεστ σέλερ όπως «Το σύμπαν στα χέρια σας» και «Ο πρίγκιπας των νεφών» πιστεύει ότι η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής θα συμβεί προτού καταφέρουμε να αποικίσουμε τον Άρη.
THE LIFO TEAM