Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι επιστήμονες στο κόκκινο χαλί - Παρουσία Ζούκερμπεργκ τα φετινά «Όσκαρ της επιστήμης»

Οι επιστήμονες στο κόκκινο χαλί - Παρουσία Ζούκερμπεργκ τα φετινά «Όσκαρ της επιστήμης» Facebook Twitter
Λένι Κράβιτζ και Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο κόκκινο χαλί των «Όσκαρ της Επιστήμης»
0

Διασημότητες, ηθοποιοί, μοντέλα και τραγουδιστές βρέθηκαν δίπλα στους επιστήμονες στην τελετή των όγδοων ετήσιων Breakthrough Prize, γνωστά ως τα «Όσκαρ της Επιστήμης» στο ερευνητικό κέντρο της NASA. 

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο NASA Ames, το ερευνητικό κέντρο της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, όπου στην είσοδό του στρώνεται ένα κόκκινο χαλί και οι επιστήμονες αντιμετωπίζονται ως διασημότητες. Οι βραβευθέντες, φυσικοί, μαθηματικοί και βιοεπιστήμονες, μοιράζονται το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τελετή διοργανώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι βραβευθέντες, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από σημαντικές ανακαλύψεις, να έχουν αναγνώριση αντίστοιχη με αυτή των ηθοποιών, των αθλητών και των μουσικών. 

Έμπνευση για την φετινή βραδιά, με τίτλο «Βλέποντας το Αόρατο» αποτέλεσε το Event Horizon Telescope Collaboration. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «φωτογράφησαν» για πρώτη φορά τη μεγάλη μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87). Τα επτά βραβεία των 3 εκατομμυρίων το κάθε ένα δόθηκαν σε εννέα ερευνητές, ανάμεσα στους οποίους και οι Ντάνιελ Ζ. Φρίντμαν, Σέρτζιο Φεράρα και Πίτερ Βαν Νιούβενχόιζεν, για την θεωρία της υπερβαρύτητας. Ακόμα τρία βραβεία των 100.000 δολαρίων δόθηκαν σε εννέα νέους φυσικούς και τρία ακόμα σε νέους μαθηματικούς. Στους 347 επιστήμονες, από 60 ιδρύματα σε 20 χώρες, που συμμετείχαν στο Event Horizon Telescope Collaboration, δόθηκε το 2020 Breakthrough Prize in Fundamental Physics από τους ΛεΒαρ Μπάρτον και Μαρκ Ζούκερμπεργκ. 

Οι επιστήμονες στο κόκκινο χαλί - Παρουσία Ζούκερμπεργκ τα φετινά «Όσκαρ της επιστήμης» Facebook Twitter

Στην τελετή το «παρών» έδωσαν οι Τάιρα Μπανκς, Ντρου Μπάριμορ, ΛεΒαρ Μπάρτον, Τζέιμς Κόρντεν, Ταράτζι Π. Χένσον, Άλισον Τζάνεϊ, Κάρλι Κλος και Έντουαρντ Νόρτον. Λένι Κράβιτζ και will.i.am εκτέλεσαν κομμάτια τους ενώ τους παρουσίασε η Αντριάνα Λίμα. 

Τα Breakthrough Prize

Η σύλληψης της ιδέας των Breakthrough Prize έγινε από τον θεωρητικό φυσικό και επιχειρηματία Γιούρι Μίλνερ, ο οποίος ίδρυσε το Breakthrough Prize Foundation το 2012. Ο Μίλνερ και η σύζυγός του, Τζούλια, θέσπισαν τα βραβεία μαζί με τον Κινέζο επιχειρηματία Μα Χουατένγκ και αρκετές ακόμα επιφανείς προσωπικότητες της Σίλικον Βάλεϊ. Ανάμεσά τους ο Σεργκέι Μπριν, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν. 

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM