Tik Tok: Πρώτη σε downloads η εφαρμογή για τον μήνα Σεπτέμβριο

Tik Tok: Πρώτη σε downloads η εφαρμογή για τον μήνα Σεπτέμβριο Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση του blog Sensor Tower, η εφαρμογή Tik Tok βρέθηκε πρώτη στη λίστα με τις social media εφαρμογές που κατέβασαν περισσότεροι οι χρήστες τον προηγούμενο μήνα. 

Ειδικότερα, στο blog αναφέρεται ότι «Το Tik Tok ήταν η social media εφαρμογή που κατέβασαν περισσότερο οι χρήστες τον Σεπτέμβριο του 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα downloads έφτασαν περίπου τα 60 εκατομμύρια. Μάλιστα, οι χώρες που κατέβασαν περισσότερο την εφαρμογή ήταν η Ινδία (σε ποσοστό 44%) και οι Η.Π.Α. (8%)». 

Tik Tok: Πρώτη σε downloads η εφαρμογή για τον μήνα Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Πηγή: Sensor Tower

Η επιτυχία που σημειώνει η εφαρμογή στην Ινδία είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως με βάση τον πληθυσμό της κι αυτό σημαίνει πολλά για το μέλλον της εφαρμογής.

Βέβαια, πέρα από την επιτυχία που σημειώνει παγκοσμίως, έχουν υπάρξει αρκετές αμφιβολίες αφενός σχετικά με την αξιοπιστία των δεδομένων του Sensor Tower και αφετέρου αναφορικά με το γεγονός ότι οι χρήστες του Tik Tok δεν είναι απαραίτητοι ενεργοί. 

Επιπλέον, ο Vice President της εφαρμογής, Blake Chandlee, σε event που έγινε τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι πράγματι οι χρήστες είναι πάνω από 500 εκατομμύρια, παρά το γεγονός ότι η εταιρία αρνείται να δημοσιεύσει αναλυτικά στατιστικά σχετικά με τους χρήστες. 

Τέλος, λόγω του ότι το Tik Tok ανήκει στην Κινεζική εταιρία ByteDance, έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα σε Κίνα και Η.Π.Α., ενώ έχει επίσης κατηγορηθεί ότι το περιεχόμενό του λογοκρίνεται από το Κινεζικό κράτος. 

Με πληροφορίες από το Social Media Today 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ SHENZOU 23

Τech & Science / Πειράματα με έμβρυα και καλλιέργειες ρυζιού στο διάστημα: Τι θα δοκιμάσει η Κίνα στην αποστολή Shenzhou-23

Η αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Tiangong περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πειράματα, ενώ ένας από τους αστροναύτες θα παραμείνει σε τροχιά για έναν χρόνο
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ' κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ' προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Τech & Science / Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Το Objection υπόσχεται να ελέγχει δημοσιεύματα με τεχνητή νοημοσύνη και χρεώνει από 2.000 δολάρια για κάθε αμφισβήτηση. Οι επικριτές του βλέπουν ένα νέο εργαλείο πίεσης απέναντι σε ρεπόρτερ, εμπιστευτικές πηγές και ερευνητική δημοσιογραφία.
THE LIFO TEAM
INSTAGRAM INSTANTS

Τech & Science / Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat
THE LIFO TEAM
Η Oprah έβαλε το Claude να ρωτήσει τον δημιουργό του γιατί χτίζει μια AI που φοβάται ο ίδιος

Τech & Science / Η Oprah έβαλε το Claude να ρωτήσει τον δημιουργό του γιατί χτίζει μια AI που φοβάται ο ίδιος

Από τα παιδιά που μιλούν κρυφά με chatbots μέχρι το Πεντάγωνο και ένα νέο μοντέλο που «μοιάζει με όπλο», οι ιδρυτές της Anthropic εξήγησαν στην Oprah γιατί η AI δεν είναι πια απλώς εργαλείο, αλλά ζήτημα εμπιστοσύνης.
THE LIFO TEAM