Tik Tok: Πρώτη σε downloads η εφαρμογή για τον μήνα Σεπτέμβριο

Tik Tok: Πρώτη σε downloads η εφαρμογή για τον μήνα Σεπτέμβριο Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση του blog Sensor Tower, η εφαρμογή Tik Tok βρέθηκε πρώτη στη λίστα με τις social media εφαρμογές που κατέβασαν περισσότεροι οι χρήστες τον προηγούμενο μήνα. 

Ειδικότερα, στο blog αναφέρεται ότι «Το Tik Tok ήταν η social media εφαρμογή που κατέβασαν περισσότερο οι χρήστες τον Σεπτέμβριο του 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα downloads έφτασαν περίπου τα 60 εκατομμύρια. Μάλιστα, οι χώρες που κατέβασαν περισσότερο την εφαρμογή ήταν η Ινδία (σε ποσοστό 44%) και οι Η.Π.Α. (8%)». 

Tik Tok: Πρώτη σε downloads η εφαρμογή για τον μήνα Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Πηγή: Sensor Tower

Η επιτυχία που σημειώνει η εφαρμογή στην Ινδία είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως με βάση τον πληθυσμό της κι αυτό σημαίνει πολλά για το μέλλον της εφαρμογής.

Βέβαια, πέρα από την επιτυχία που σημειώνει παγκοσμίως, έχουν υπάρξει αρκετές αμφιβολίες αφενός σχετικά με την αξιοπιστία των δεδομένων του Sensor Tower και αφετέρου αναφορικά με το γεγονός ότι οι χρήστες του Tik Tok δεν είναι απαραίτητοι ενεργοί. 

Επιπλέον, ο Vice President της εφαρμογής, Blake Chandlee, σε event που έγινε τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι πράγματι οι χρήστες είναι πάνω από 500 εκατομμύρια, παρά το γεγονός ότι η εταιρία αρνείται να δημοσιεύσει αναλυτικά στατιστικά σχετικά με τους χρήστες. 

Τέλος, λόγω του ότι το Tik Tok ανήκει στην Κινεζική εταιρία ByteDance, έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα σε Κίνα και Η.Π.Α., ενώ έχει επίσης κατηγορηθεί ότι το περιεχόμενό του λογοκρίνεται από το Κινεζικό κράτος. 

Με πληροφορίες από το Social Media Today 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM