Το Twitter έχει αναστείλει αρκετούς ιρανικούς λογαριασμούς ειδήσεων με την κατηγορία της παρενόχλησης ανθρώπων που ακολουθούν την πίστη των Μπαχάι.

 

Ο Σύλλογος Νέων Δημοσιογράφων (YJC), που διοικείται από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό IRIB, το κρατικό IRNA και τον Mehr, ήταν μεταξύ των λογαριασμών που μπλοκαρίστηκαν το Σάββατο. Οι εμπλεκόμενοι οργανισμοί εικάζουν ότι οι αναστολές συνδέονται με την κάλυψη των εντάσεων στην περιοχή.

 

Συγκεκριμένα, πίστευαν ότι τιμωρούνται για την αναφορά τους για την κατάσχεση από το Ιράν ενός πετρελαιοφόρου, με βρετανική σημαία, στον Κόλπο, την Παρασκευή.

 

Μια πηγή από το Twitter, επιβεβαίωσε ότι οι λογαριασμοί ανεστάλησαν για συντονισμένη στοχοποίηση και παρενόχληση ανθρώπων που συνδέονται με την πίστη Μπαχάι στο Ιράν. Οι Μπαχάι λένε ότι εκατοντάδες οπαδοί έχουν σκοτωθεί από τη δεκαετία του 1980 και ότι πολλοί περισσότεροι έχουν φυλακιστεί και βασανιστεί.

 

Αν και υπάρχουν περισσότερα από 300.000 μέλη της κοινότητας Μπαχάι στο Ιράν, η χώρα δεν αναγνωρίζει τη θρησκεία. Αντ 'αυτού, οι οπαδοί παρενοχλούνται, διώκονται και φυλακίζονται, ανέφερε το Human Rights Watch. Η ομάδα δικαιωμάτων προσθέτει ότι οι Μπαχάι έχουν αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση και απαγορεύεται να εγγραφούν σε πανεπιστήμια. Οι Μπαχάι μαθητές εκδιώκονται αν ανακαλυφθεί η θρησκευτική τους ταυτότητα.

 

Το πρακτορείο YJC, συνέδεσε την αναστολή του λογαριασμού του με το δεξαμενόπλοιο, γράφοντας πως «Αν και η σχέση μεταξύ αυτών των δύο γεγονότων εξακολουθεί να είναι αβέβαιη, πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω βρετανικής πίεσης στους φορείς αυτού του κοινωνικού δικτύου».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr