ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Facebook: Ανακοίνωσε κρυπτονόμισμα για συναλλαγές μέσω κινητού, όπως στέλνουμε μηνύματα

Facebook: Ανακοίνωσε κρυπτονόμισμα για συναλλαγές μέσω κινητού, όπως στέλνουμε μηνύματα Facebook Twitter
2

Το Facebook ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κρυπτονομίσματος, του Libra, σε συνεργασία με 27 ακόμα διεθνείς οργανισμούς, για άμεσες συναλλαγές μεταξύ χρηστών ακόμα και αν δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό. 

«Στόχος της Libra είναι να δημιουργήσουμε μία απλή, παγκόσμια οικονομική υποδομή» για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, έγραψε στο Facebook ο συνιδρυτής της πλαρφόρμας Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το σύστημα θα στηρίζεται στην τεχνολογία blockchain και θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2020. 

«Η δυνατότητα ανταλλαγής χρημάτων με το κινητό θα έχει σημαντικό, θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων γιατί δεν θα χρειάζεται να κουβαλάμε πάντα μετρητά μαζί μας, που δεν είναι και ασφαλές ή να πληρώνουμε έξτρα χρεώσεις για τις μεταφορές. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στις "παραδοσιακές" τράπεζες ή χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό αλλά έχουν κινητό τηλέφωνο», εξήγησε ο Ζούκερμπεργκ. 

Μεταξύ των εταίρων που συμμετέχουν είναι οι Mastercard, Visa, PayPal, eBay, Uber, Vodafone και Spotify καθώς και επενδυτικές εταιρείες όπως η Andreessen Horowitz.

«Ευελπιστούμε να το κάνουμε εύκολο για όλους να στέλνουν και παίρνουν χρήματα, όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές μας για να μοιραστούμε αμέσως φωτογραφίες και μηνύματα». Για τον λόγο αυτό το Facebook έχει ήδη συστήσει την Calibra που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα καθώς και να αποταμιεύουν στην Libra.  Η Calibra θα είναι συνδεδεμένη με τις πλατφόρμες μηνυμάτων της Facebook, το Messenger και το WhatsApp, που έχουν ήδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Στη γραμμή του WeChat

Η έμπνευση για την ονομασία «Libra» προήλθε από τη ρωμαϊκή ζυγαριά, που θεωρείται σύμβολο της δικαιοσύνης και τη γαλλική λέξη «liberte» για την 'ελευθερία', δήλωσε ο Ντέβιντ Μάρκους, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της PayPal που είναι επικεφαλής του προγράμματος για τη Facebook. «Ελευθερία, δικαιοσύνη και χρήματα, που είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ», δήλωσε. Το Facebook εκτιμά ότι μπορεί να έχει έσοδα και από τις υπηρεσίες μηνυμάτων της μέσω συναλλαγών και πληρωμών, όπως ήδη γίνεται σε κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η WeChat.

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει πως θα αντιδράσουν τα νομοθετικά και ρυθμιστικά όργανα στην είσοδο του Facebook στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς η πρόταση της εταιρείας «κινείται» εκτός εθνικών ρυθμιστικών πλαισίων. Ωστόσο το Facebook βρίσκεται σε επαφή με ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και άλλες χώρες για το σχεδιαζόμενο κρυπτονόμισμα, όπως διαβεβαίωσαν στελέχη επιχειρήσεων, χωρίς να δώσουν περαιτέρω διευκρινήσεις. 

Τech & Science
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια