Τέλος εποχής: Η Apple κλείνει το iTunes - Τι θα το αντικαταστήσει

Τέλος εποχής: Η Apple κλείνει το iTunes - Τι θα το αντικαταστήσει Facebook Twitter
0

Το τέλος του iTunes προανήγγειλε η Apple κατά το συνέδριο των προγραμματιστών της στον Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. 

Πριν λίγες μέρες το Bloomberg είχε κάνει γνωστό ότι η διάσημη εφαρμογή θα κλείσει τον κύκλο της μετά από 18 χρόνια ζωής, έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψηφιακή επανάσταση της μουσικής. Το iTunes είχε κάνει πρεμιέρα στο Macworld Expo 2001, προσφέροντας λύση σε μια βιομηχανία που εξακολουθεί αγωνίζεται με την πειρατεία. Από τότε, εξελίχθηκε σε έναν κολοσσό των πολυμέσων και έγινε απαραίτητο για τους χρήστες που ήθελαν να ακούνε μουσική, να βλέπουν ταινίες και να παρακολουθούν τηλεόραση μέσα από τις συσκευές της Apple.

Η Apple επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να αντικαθιστά το iTunes με τρεις νέες εφαρμογές χωρίζοντας μουσική, τηλεόραση και Podcast, μέσω του αντιπροέδρου Craig Federighi, και υπεύθυνου στον κλάδο του λογισμικού, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο.

Η Apple θα λανσάρει τρεις εξειδικευμένες εφαρμογές, ανάμεσά τους μία εφαρμογή desktop για podcast, μία εφαρμογή Apple TV για την τηλεόραση και τις ταινίες, την υπηρεσία Apple TV Plus, και μία εφαρμογή για μουσική με την οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση τόσο στο Apple Μusic όσο και στις τοπικές μουσικές βιβλιοθήκες που αναμένεται να αντικαταστήσουν το iTunes. 

To τέλος του iTunes θα έρθει εντός της χρονιάς με το νέο λογισμικό macOS 10.15, που θα αποτελέσει κομμάτι της πολυετούς «στροφής» της Apple προς τις συνδρομητικές υπηρεσίες. Στα τελευταία στάδια αυτής της μετάβασης, η Apple αναμένεται να λανσάρει το Apple TV Plus, στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν πρωτότυπες παραγωγές δημιουργών όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς.

Mε πληροφορίες από CNN/Variety

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM