Η απαγόρευση του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα του Twitter θα παραμείνει ακόμη και αν ξαναδιεκδικήσει τον Λευκό Οίκο. Ακόμη και αν κερδίσει ξανά την προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε ανώτερο στέλεχος του Twitter.

 

Ο αποκλεισμός του πρώην προέδρου από το Twitter είναι μόνιμος, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του Twitter, Ned Segal, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο CNBC, όταν ρωτήθηκε εάν οι αναρτήσεις του Τραμπ θα μπορούσαν να αποκατασταθούν κάποια στιγμή, ενδεχομένως εάν επιστρέψει στην εξουσία.

 

«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι πολιτικές μας είναι ο εξής: όταν απομακρύνεται κάποιος από την πλατφόρμα, καταργείται από την πλατφόρμα», δήλωσε ο Segal.

 

«Είτε ο χρήστης απλά σχολιάζει, είτε είναι πρώην ή νυν αξιωματούχος. Θυμηθείτε, οι πολιτικές μας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι δεν υποκινούν βία και αν κάποιος το κάνει αυτό, πρέπει να τους αφαιρέσουμε από την υπηρεσία. Οι πολιτικές μας δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να επιστρέψουν».

 

Το Twitter έκανε την άνευ προηγουμένου κίνηση να μπλοκάρει τον Τραμπ από την πλατφόρμα μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, με την εταιρεία να λέει ότι αναστέλλει μόνιμα τον λογαριασμό του πρώην Αμερικανού Προέδρου «λόγω του κινδύνου για περαιτέρω υποκίνηση βίας».

 

Λίγο πριν από αυτό, το Twitter είχε ήδη κλειδώσει προσωρινά τον λογαριασμό του Τραμπ, καθώς πολλές αναρτήσεις του, όπως ανέφερε, ενείχαν αυξημένο κίνδυνο βίας.

 

«Μετά από προσεκτική αναθεώρηση των πρόσφατων αναρτήσεων από τον λογαριασμό @realDonaldTrump και το περιβάλλον γύρω από αυτές, συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν και ερμηνεύονται στο Twitter - έχουμε αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στις 8 Ιανουαρίου το Twitter, δύο μέρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

 

«Στο πλαίσιο των φρικτών γεγονότων αυτήν την εβδομάδα, καταστήσαμε σαφές ότι πρόσθετες παραβιάσεις των κανόνων του Twitter θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αυτήν την ίδια πορεία δράσης. Το πλαίσιο δημοσίου συμφέροντος υπάρχει για να επιτρέπει στο κοινό να ακούει απευθείας εκλεγμένους αξιωματούχους και παγκόσμιους ηγέτες. 

 

»Ωστόσο, καταστήσαμε σαφές ότι εδώ και χρόνια, οι λογαριασμοί αυτοί δεν είναι υπεράνω των κανόνων μας και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Twitter για να υποκινήσουν τη βία, μεταξύ άλλων. Θα συνεχίσουμε να είμαστε διαφανείς ως προς τις πολιτικές μας και την εφαρμογή τους» ανέφερε η δήλωση.

 

 

 

 

Με πληροφορίες του Guardian