Το Tinder θα ενημερώνει για χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι αδίκημα

Το Tinder θα ενημερώνει για χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι αδίκημα Facebook Twitter
0

Το Tinder θέλοντας να προστατεύσει τους χρήστες του θα τους ενημερώνει πλέον όταν βρίσκονται σε κάποια από τις 70 χώρες του κόσμου όπου οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις.

Για τον λόγο αυτό, δημιούργησε το χαρακτηριστικό «Traveler Alert» (Προειδοποίηση Ταξιδιώτη), το οποίο θα ενημερώνει τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή όταν εισέρχονται σε κάποια «επικίνδυνη χώρα» για τα μέλη της LGBTQ κοινότητας, ήτοι εκεί όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα.

«Με βάση τη γεωγραφική σας θέση, φαίνεται ότι βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου η κοινότητα LGBTQ μπορεί να υποστεί κυρώσεις», αναφέρει η προειδοποίηση μετά την άφιξη στον συγκεκριμένο προορισμό. «Θέλουμε να διασκεδάσετε, αλλά η ασφάλειά σας είναι πρώτη προτεραιότητά μας. Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί όταν βρίσκετε καινούργια ταίρια και συναντάτε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε», συνεχίζει. 

Μόλις οι χρήστες λάβουν την ειδοποίηση, έχουν την επιλογή να αποκρύψουν το προφίλ τους στη συγκεκριμένη τοποθεσία ή να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν. Ακόμη και αν ένας χρήστης αποφασίσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Tinder, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου θα κρύβονται μέχρι να φύγουν από την περιοχή.

Το Tinder θα ενημερώνει για χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι αδίκημα Facebook Twitter

Η ειδοποίηση θα εμφανίζεται είτε όταν οι χρήστες ταξιδεύουν σε δυνητικά επικίνδυνες περιοχές είτε όταν χρησιμοποιούν το «Tinder Passport», το οποίο επιτρέπει σε χρήστες να ταιριάζουν με ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο. Στόχος είναι να προστατευθούν οι χρήστες τόσο από τις εκάστοτε νομοθεσίες όσο και από τα άτομα που τους έχουν στο στόχαστρο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι θα πρέπει να μπορούν να αγαπούν αυτούς που θέλουν- και προσπαθούμε να το αντικατοπτρίσουμε αυτό σε ό, τι κάνουμε στο Tinder. Υπηρετούμε όλες τις κοινότητες -άσχετα με την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό- και είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε χαρακτηριστικά που βοηθούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να ταξιδεύει ασφαλής σε όλο τον κόσμο και να χρησιμοποιεί την εφαρμογή μας», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος Έλι Σίντμαν.

Παρά την αυξανόμενη αποδοχή της LGBTQ κοινότητας σε αρκετά μέρη του κόσμου, τα μέλη της εξακολουθούν να διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους σε αρκετές χώρες. Παρόλο που οι πιθανές τιμωρίες ποικίλλουν, σε εννέα χώρες επιτρέπεται μέχρι και η θανατική ποινή για ομοφυλοφιλικές σχέσεις. 

Η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει τόσο για τους χρήστες iOS όσο και για χρήστες Android τις επόμενες ημέρες.

Με πληροφορίες από CBS

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM