ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας και του internet, στηρίζουν την Apple για την "ιστορική" δικαστική μάχη με το FBI

Τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας και του internet, στηρίζουν την Apple για την "ιστορική" δικαστική μάχη με το FBI Facebook Twitter
O Tim Cook και η σύμμαχοι της Silicon Valley σε κοινό μέτωπο κατά του διεθυντή του FBI, James Comey
0

Τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο της τεχνολογίας και του Διαδικτύου έθεσαν επισήμως την νομική υποστήριξή τους στην Apple για την αμφιλεγόμενη δικαστική διαμάχη της με το FBI.

Η υπόθεση του αιτήματος του FBI για το ξεκλείδωμα του iPhone του δράστη της μαζικής δολοφονίας στο Σαν Μπερναντίνο, είναι για κάποιους μια ιστορική νομική διαμάχη η οποία θα κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο αντιπάλων και σε περίπτωση που το FBI τα καταφέρει τότε σηματοδοτείται μια μεγάλη αλλαγή σε δεκάδες εφαρμογές και χρήσεις του διαδικτύου.

Twitter, Reddit, LinkedIn, Airbnb και μια ντουζίνα εξέχουσες και δημοφιλείς εταιρείες υπέβαλαν από κοινού υπόμνημα στήριξης στο δικαστήριο το απόγευμα της Πέμπτης. Η κίνηση αυτή γίνεται για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η θέση της Apple απέναντι στο δικαστήριο.


"Αν η κυβέρνηση είναι σε θέση να υποχρεώνει τις εταιρείες να σπάνε τα δικά τους μέτρα ασφαλείας, οι χρήστες των εν λόγω εταιριών θα χάσουν την εμπιστοσύνη για ασφαλή διαχείριση των δεδομένων τους" αναφέρεται στη δήλωση στήριξης των εταιρειών μεταξύ των οποίων υπάρχoυν και oι υπογραφή του eBay, του LinkedIn, και του RedditGoogle, Facebook και Yahoo κατέθεσαν ένα ξεχωριστό υπόμνημα υποστήριξης της Apple, με μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Snapchat, το Box και το Mozilla να έχουν ενωθεί με αυτή την ομάδα.


"Ζητώντας από την Apple  να σπάσει ή να αποδυναμώσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της, υπονομεύεται η συλλογική εμπιστοσύνη στον τομέα της τεχνολογίας στην ψηφιακή εποχή",  αναφέρει ο Aaron Levie, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Box.


Το Snapchat δήλωσε επίσης ότι το ζήτημα εδώ είναι η εμπιστοσύνη. "Εδώ στο Snapchat, οι άνθρωποι μας εμπιστεύονται για να στείλουν το περιεχόμενό τους με έναν τρόπο που τους βοηθά να αισθάνονται ελεύθεροι και να είναι ο εαυτός τους. Εάν ένα δικαστήριο απαιτήσει ξαφνικά να ανασχεδιάσουμε τους κανόνες μας, η υπηρεσία μας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια."

Οι υποστηρικτές του FBI, μεταξύ των οποίων είναι και αρκετοί εκπρόσωποι της κοινωνίας και της πολιτείας υποστηρίζουν από την άλλη πως το να εμποδίζεται η πρόσβαση στο FBI, περιορίζεται η έρευνα σε ένα θέμα μεγάλης εθνικής ασφάλειας.

Το FBI υποστηρίζει η Apple στέκεται στο δρόμο της για νόμιμη έρευνα σε μια πράξη τρομοκρατίας. «Δεν είναι δουλειά τους να προσέχουν για τη δημόσια ασφάλεια," είπε ο διευθυντής του FBI James Comey στην Βουλή των Αντιπροσώπων αυτή την εβδομάδα. "Αυτή είναι δική μας δουλειά."

Τech & Science
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ