Σε φιάσκο κατέληξε διαγωνισμός φωτογραφίας του Α.Τ. Νέας Υόρκης στο Twitter

Σε φιάσκο κατέληξε διαγωνισμός φωτογραφίας του Α.Τ. Νέας Υόρκης στο Twitter Facebook Twitter
1

Τις 'αγνές προθέσεις' του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης για έναν διαγωνισμό φωτογραφίας, όπου προσκαλούσε τους χρήστες του Twitter να ποστάρουν φωτογραφίες τους με αστυνομικούς, εκμεταλλεύτηκαν με χιούμορ και επικριτική διάθεση πολλοί χρήστες της πλατφόρμας, προκειμένου να να κριτικάρουν τις μεθόδους της αστυνομιας της μητρόπoλης.

Ο διαγωνισμός που σφραγίστηκε με το hashtag #myNYPD, έγινε στα πλαίσια καμπάνιας μέσω κοινωνικών δικτύων για την τόνωση του προφίλ της υπηρεσίας, όμως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γύρισε μπούμερανγκ ενατίον του αφού χιλιάδες χρήστες του Twitter, πόσταραν με αναφορά σε αυτό το hashtag φωτογραφίες αστυνομικής βαρβαρότητας.

To αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, αντέδρασε, τελικά, ένα 24ωρο μετά το φιάσκο με την παρακάτω, αμήχανη δήλωση:

"Το NYPD δημιουργεί νέους τρόπους αποτελεσματικής επικοινωνίας με την κοινότητα. Το Twitter παρέχει ένα ανοικτό βήμα για την ανταλλαγή απόψεων χωρίς λογοκρισία και αυτός ο διάλογος οφελεί την πόλη μας."

Να σημειωθεί ότι το hashtag #myNYPD βρίσκεται καρφωμένο στην κορυφή της λίστας με τα πιο πολυσυζητημένα θέματα του Twitter και το feed του ανανεώνεται συνεχώς με φωτογραφίες, ενώ έχει εγείρει παρόμοιες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, με μια από τις πιο δημοφιλείς να είναι αυτή του ελληνικού Twitter με hashtag #myELAS.

[BBC]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM