Ρομπότ - οικοδόμος χτίζει μια μονοκατοικία μέσα σε δύο ώρες

Ρομπότ - οικοδόμος χτίζει μια μονοκατοικία μέσα σε δύο ώρες Facebook Twitter
Ο κατασκευαστής του Ρομπότ Mark Pivac με μια μικρογραφία του Hadrian
0

Ένας αυστραλός μηχανικός δημιούργησε ένα μεγάλης κλίμακας ρομπότ που μπορεί να χτίσει ένα ολόκληρο σπίτι σε 2 ώρες δουλεύοντας ασταμάτητα, εν αντιθέσει με μια ομάδα εργατών που χρειάζονται κατά μέσο όρο 4-6 εβδομάδες για να ολοκληρώσουν το χτίσιμο μιας μονοκατοικίας.

Αν και το σενάριο μαζικής χρήσης τέτοιων ρομπότ φαντάζει εφιαλτικό για το μέλλον του επαγγέλματος των οικοδόμων, ο εμπνευστής και δημιουργός του, Mark Pivac, δήλωσε ότι ο λόγος που δημιούργησε τον Hadrian, όπως αποκαλείται το ρομπότ, ήταν για να καλύψει την έλλειψη εξειδικευμένων οικοδόμων στην περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας. Ενός επαγγελματικού κλάδου που φαίνεται να 'γερνά', χωρίς να μπορεί να προσελκύσει νέους χτίστες, όπως τόνισε.

Ρομπότ - οικοδόμος χτίζει μια μονοκατοικία μέσα σε δύο ώρες Facebook Twitter
O Hadrian επί τω έργω

Το ρομπότ που διαθέτει έναν πτυσσόμενο βραχίονα 28 μέτρων, μπορεί να χτίζει με ταχύτητα 1000 τούβλων την ώρα. Ρυθμός που του επιτρέπει να 'σηκώνει' 150 μονοκατοικίες το χρόνο, αναφέρει ο Pivac στην Εφημερίδα Perth Now. Ο εγκέφαλος του Hadrian, 'διαβάζει' το αρχιτεκτονικό σχέδιο και μπορεί να συναρμολογήσει ένα σπίτι με ακρίβεια γνωρίζοντας που ακριβώς πρέπει να τοποθετήσει το κάθε τούβλο, χωρίς να μετακινηθεί από τη βάση του.

Ρομπότ - οικοδόμος χτίζει μια μονοκατοικία μέσα σε δύο ώρες Facebook Twitter
O Hadrian επί τω έργω

Οι άνθρωποι χτίζουν εδώ και 6000 χρόνια με τα χέρια τους, και αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τη βιομηχανική επανάσταση, που η οικοδομή και το χτίσιμο με τούβλα αυτοματοποιείται, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Pivac. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Τech & Science / Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι δύο ισχυροί της τεχνολογίας κάνουν λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνη φάση για την ανθρωπότητα και ζητούν άμεσο τερματισμό των πειραμάτων – Οι κίνδυνοι για τους οποίους προειδοποιούν
NEWSROOM
Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Τech & Science / Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μελέτησε τη φωτοσύνθεση στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας, σε χρονική κλίμακα ενός εκατομμυριοστού του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ