Ρομπότ μπασκετμπολίστας κάνει ρεκόρ Γκίνες βάζοντας 2.020 καλάθια στη σειρά

Ρομπότ μπασκετμπολίστας κάνει ρεκόρ Γκίνες βάζοντας 2.020 καλάθια στη σειρά Facebook Twitter
0

Ένα ρομπότ μπασκετμπολίστας της ιαπωνικής Toyota πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες βάζοντας 2.020 καλάθια στη σειρά με ελεύθερες βολές.

Το ανθρωποειδές ρομπότ Cue 3, που έχει ύψος 2,1 μέτρα, έκανε επίδειξη δυνατοτήτων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που θα γίνουν το 2020 (γι' αυτό, καθόλου τυχαία, έβαλε 2.020 καλάθια). Χρειάστηκε πάντως αρκετές ώρες για να πετύχει το ρεκόρ, καθώς ανάμεσα σε δύο βολές πρέπει να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα.

Το ρομπότ μπορεί να πετύχει και τρίποντα αλλά από στατική θέση, καθώς δεν μπορεί να κινηθεί. Σε μια προηγούμενη επίδειξη είχε βάλει πέντε στα οκτώ τρίποντα.

Το Cue 3 χρησιμοποιεί μια ποικιλία αισθητήρων και κάμερες για να υπολογίσει τη σωστή γωνία και τη δύναμη της βολής του. Η Toyota δεν έχει διευκρινίσει πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πρακτικά η σχετική τεχνολογία, πέρα από το να τονώνει το ηθικό των μηχανικών της (ιδίως των φίλων του μπάσκετ), σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail».

Η ιαπωνική εταιρεία έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει αρκετά ανθρωποειδή ρομπότ, μεταξύ των οποίων ένα που παίζει βιολί.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Τech & Science / «Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Σε δοκιμές, εννέα στους δέκα χρήστες που είδαν αγγελίες για θέσεις μηχανικών ήταν άνδρες, ενώ το ίδιο ποσοστό των χρηστών που είδαν αγγελίες για νηπιαγωγούς ήταν γυναίκες
LIFO NEWSROOM
Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM