Προειδοποίηση της ΑΔΑΕ για την απειλή του «Krack» στα δίκτυα Wi-FI

Προειδοποίηση της ΑΔΑΕ για την απειλή του «Krack» στα δίκτυα Wi-FI Facebook Twitter
0

Πρόσφατα εντοπίσθηκε μια νέα ηλεκτρονική απειλή με την ονομασία KRACK που εκμεταλλεύεται τις ευπάθειες των προτύπων ασφάλειας WPA και WPA2, τα οποία χρησιμοποιούνται στα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi, αναφέρει η προειδοποίηση της ΑΔΑΕ.

Όπως αναφέρει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών η νέα απειλή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των δεδομένων που διακινούνται μεταξύ των τερματικών συσκευών των χρηστών και των ασύρματων σημείων πρόσβασης (Wi-Fi access points).

Στις ευάλωτες τερματικές συσκευές περιλαμβάνονται φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tablets και άλλες συσκευές που συνδέονται σε Wi-Fi δίκτυο, με λειτουργικά συστήματα Android, iOS, Windows, Unix/Linux.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) συνιστά στους χρήστες ασύρματων δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη διαβίβαση ευαίσθητων πληροφοριών ή εναλλακτικά να χρησιμοποιούν, όπου αυτό είναι τεχνικά δυνατό, άλλες μεθόδους κρυπτογράφησης για την επεξεργασία εμπιστευτικών πληροφοριών, όπως SSL/TLS, SSH και VPN, έως ότου διατεθούν ενημερώσεις ασφάλειας (software updates) για την αντιμετώπιση της ευπάθειας που αποκαλύφθηκε στο πρωτόκολλο WPA/WPA2.

Στον ιστότοπο της ΑΔΑΕ παρουσιάζονται μέτρα προστασίας του απορρήτου κατά την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (http://www.adae.gr/enimerosi-christon-kai-syndromiton/), πολλές πηγές πληροφόρησης σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, πρακτικές οδηγίες για την αποφυγή τους, καθώς και ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης γνώσεων. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν από το έντυπο της ΑΔΑΕ για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, το οποίο είναι αναρτημένο στη διεύθυνση http://www.adae.gr/fileadmin/cybersecurity/index.html.

Η ΑΔΑΕ δέχεται καταγγελίες και ερωτήματα πολιτών, τα οποία μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως (στη διεύθυνση: Ιερού Λόχου 3, Μαρούσι 151 24, Αθήνα), με τηλεομοιοτυπία (fax) στον αριθμό +30 210 6387666, καθώς και ηλεκτρονικά (www.adae.gr) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM
Η Ε.Ε. αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Τech & Science / Η ΕΕ αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Η υπόθεση ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν τεχνικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνούσε το όριο SAR, δηλαδή τον δείκτη που υπολογίζει πόση ακτινοβολία απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Τech & Science / Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Η υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν προκαλεί απλώς υπερβολική υπνηλία, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Τech & Science / Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ορισμένοι χρήστες του Microsoft 365 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή δυσκολίες σύνδεσης», ενώ οι μηχανικοί της εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Τech & Science / Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κατοίκους που, δίχως να το γνωρίζουν, χρησιμοποίησαν πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τακίνα στο Πολυδώριο Πισιδίας
LIFO NEWSROOM