Προειδοποίηση της ΑΔΑΕ για την απειλή του «Krack» στα δίκτυα Wi-FI

Προειδοποίηση της ΑΔΑΕ για την απειλή του «Krack» στα δίκτυα Wi-FI Facebook Twitter
0

Πρόσφατα εντοπίσθηκε μια νέα ηλεκτρονική απειλή με την ονομασία KRACK που εκμεταλλεύεται τις ευπάθειες των προτύπων ασφάλειας WPA και WPA2, τα οποία χρησιμοποιούνται στα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi, αναφέρει η προειδοποίηση της ΑΔΑΕ.

Όπως αναφέρει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών η νέα απειλή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των δεδομένων που διακινούνται μεταξύ των τερματικών συσκευών των χρηστών και των ασύρματων σημείων πρόσβασης (Wi-Fi access points).

Στις ευάλωτες τερματικές συσκευές περιλαμβάνονται φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tablets και άλλες συσκευές που συνδέονται σε Wi-Fi δίκτυο, με λειτουργικά συστήματα Android, iOS, Windows, Unix/Linux.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) συνιστά στους χρήστες ασύρματων δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη διαβίβαση ευαίσθητων πληροφοριών ή εναλλακτικά να χρησιμοποιούν, όπου αυτό είναι τεχνικά δυνατό, άλλες μεθόδους κρυπτογράφησης για την επεξεργασία εμπιστευτικών πληροφοριών, όπως SSL/TLS, SSH και VPN, έως ότου διατεθούν ενημερώσεις ασφάλειας (software updates) για την αντιμετώπιση της ευπάθειας που αποκαλύφθηκε στο πρωτόκολλο WPA/WPA2.

Στον ιστότοπο της ΑΔΑΕ παρουσιάζονται μέτρα προστασίας του απορρήτου κατά την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (http://www.adae.gr/enimerosi-christon-kai-syndromiton/), πολλές πηγές πληροφόρησης σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, πρακτικές οδηγίες για την αποφυγή τους, καθώς και ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης γνώσεων. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν από το έντυπο της ΑΔΑΕ για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών, το οποίο είναι αναρτημένο στη διεύθυνση http://www.adae.gr/fileadmin/cybersecurity/index.html.

Η ΑΔΑΕ δέχεται καταγγελίες και ερωτήματα πολιτών, τα οποία μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως (στη διεύθυνση: Ιερού Λόχου 3, Μαρούσι 151 24, Αθήνα), με τηλεομοιοτυπία (fax) στον αριθμό +30 210 6387666, καθώς και ηλεκτρονικά (www.adae.gr) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ