Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ βρίσκονται ταυτόχρονα σήμερα στο Διάστημα

Περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ, βρίσκονται ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή στο διάστημα Facebook Twitter
NASA
0

Το διάστημα είναι «γεμάτο» κόσμο αυτές τις ημέρες. Έχει τους περισσότερους ανθρώπους από από ποτέ στο παρελθόν.

Το βράδυ της Τετάρτης και αφού το τετραμελές πλήρωμα του Inspiration4 μπήκε σε τροχιά, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο διάστημα ανήλθε στους 14, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ. Αυτό είχε σημειωθεί το 2009, όταν 13 άτομα ζούσαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αφού έφτασε εκεί το διαστημικό λεωφορείο Endeavor.

Σήμερα, όμως, οι 14 άνθρωποι στο διάστημα βρίσκονται σε τρεις ξεχωριστές αποστολές.

Το Shenzhou-12, από την Κίνα, ολοκληρώνει ένα ταξίδι 90 ημερών και μεταφέρει τρεις αστροναύτες. Το Expedition 65, από τη NASA, ξεκίνησε τον Απρίλιο με μια ομάδα επτά ατόμων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον διαστημικό σταθμό.

Ο «εμπνευστής» και χορηγός του Inspiration4 είναι ο Jared Isaacman, που εγκατέλειψε το λύκειο και έγινε δισεκατομμυριούχος, όταν ίδρυσε μια εταιρεία για την επεξεργασία της διαδικασίας πληρωμής υπαλλήλων. Είναι ο τρίτος δισεκατομμυριούχος κατά σειρά μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον και τον Τζεφ Μπέζος που μπήκαν σε τροχιά γύρω από την Γη, με αντίστοιχες αποστολές φέτος το καλοκαίρι.

Τα τέσσερα μέλη του Isnpiration4, όλοι τους ερασιτέχνες αστροναύτες, κάνουν τριήμερες «διακοπές» στο διάστημα. 

Εταιρείες, όπως η SpaceX και η Virgin ρίχνουν το κόστος των διαστημικών ταξιδιών, όπως εξηγεί ο Δρ Elliott Bryner, επίκουρος καθηγητής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Embry-Riddle Aeronautical στην Αριζόνα.

Καθώς το κόστος θα μειώνεται, ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρίσκονται στο διάστημα θα αυξηθεί, λέει ο ίδιος. «Αυτό που μας εμποδίζει να πάμε στο διάστημα είναι το κόστος», δήλωσε. «Προς το παρόν είναι ένα παιχνίδι εκατομμυριούχων».

Με πληροφορίες των NYT

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ