«Ο Έλον Μασκ δεν ξέρει τι κάνει» λέει πρώην στέλεχος του Twitter

«Ο Έλον Μασκ δεν ξέρει τι κάνει» λέει πρώην στέλεχος του Twitter - «Αντιδημοκρατικό το ότι δεν έχουμε δικαίωμα προσφυγής» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

«Ο Έλον Μασκ δεν ξέρει τι κάνει με το Twitter» και «τρομάζει τους πάντες» εκτίμησε πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της εταιρείας, μετά τις μαζικές απολύσεις από τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας.

Ο Μπρους Ντέσλεϊ, πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική από το 2015 έως το 2020, δήλωσε συντετριμμένος από τις αντιδημοκρατικές αλλαγές στο Twitter, παραδεχόμενος πως θα εγκαταλείψει κι ο ίδιος την πλατφόρμα «χωρίς δισταγμό» όταν βρεθεί μια καλή εναλλακτική. 

«Νομίζω πως ο Έλον πίστεψε πως θα ερχόταν και θα τα έλυνε όλα και πολύ γρήγορα διαπίστωσε πως πρόκειται για κάτι πολύ πιο περίπλοκο» σημείωσε ο Ντέσλεϊ στο podcast The News Agents. «Είναι προφανές από κάθε δημόσια ενέργεια πως είναι συνερπαρμένος από την όλη εξαγορά: Δεν ξέρει τι κάνει» πρόσθεσε. 

Ο ίδιος, που διετέλεσε το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας στο Λονδίνο, επέκρινε την απόφαση του Μασκ να χρεώνει 8 δολάρια μηνιαίως το «μπλε τικάρισμα» στους πιστοποιημένους λογαριασμούς χρηστών. Όπως ανέφερε στον Observer, ο Μασκ ανταλλάσσει τη «νομιμότητα των επαληθευμένων πηγών» με «ψίχουλα». 

«Και το γεγονός πως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα προσφυγής, είναι αντιδημοκρατικό» κατήγγειλε. 

Οι σφοδρές επικρίσεις, μεταξύ άλλων από ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει το μέσο, πληθαίνουν, με πολλούς να ανησυχούν πως οι σαρωτικές αλλαγές στο Twitter θα αλλάξουν το προφίλ του μέσου και την προσέγγισή του στην παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους. 

Την Παρασκευή, ο πολυ-δισεκατομμυριούχος Μασκ, που αγόρασε έναντι 44 δισ. δολ. το Twitter στις 27 Οκτωβρίου, απέλυσε το 50% των εργαζομένων, ισχυριζόμενος πως «δεν είχε επιλογή» καθώς η πλατφόρμα χάνει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια ημερησίως. 

Χθες, ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ζήτησε συγνώμη για τις «γρήγορες» εξελίξεις στο Twitter μετά τις μαζικές απολύσεις στην πρώην εταιρεία του.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο microblogging, ο Ντόρσεϊ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια και είπε ότι το προσωπικό του Twitter «είναι δυνατό και ανθεκτικό. Θα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο, όσο δύσκολη κι αν είναι η στιγμή» ανέφερε.

Με πληροφορίες από Guardian 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM