Ένα από τα συχνά μειονεκτήματα για τα οποία είμαστε δυσαρεστημένοι με τα smartphones είναι φυσικά η αυτονομία τους. Παρόλο δηλαδή που σήμερα χαρακτηρίζονται ως «έξυπνες» συσκευές, η διάρκεια της μπαταρίας των περισσότερων δεν ξεπερνά τη μία μέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία από το Monash University, μια νέα μπαταρία από λίθιο και θείο υπόσχεται αυτονομία πέντε ημερών για τις smartphone συσκευές. 

 

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ερευνητές επιχειρούν να βρουν τον κατάλληλο συνδυασμό χημικών στοιχείων που θα κάνει τις μπαταρίες μας πιο αποτελεσματικές. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτός ο συνδυασμός λίθιου και θείου είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρος, καθώς έχει την ικανότητα να αποθηκεύει φορτίο σε μικρό χώρο. 

 

Η ομάδα των ερευνητών ανέφερε επίσης ότι δημιούργησε την «πιο αποδοτική μπαταρία στον κόσμο», δεδομένου ότι οι ικανότητές τους ξεπερνούν κατά τέσσερις φορές τις αντίστοιχες παραδοσιακές. Εκτός αυτού, υποστήριξαν ότι είναι πολύ κοντά στο να βγάλουν στο εμπόριο αυτή την καινοτομία, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. 

 

Μία ακόμη απόδειξη της αποτελεσματικότητας αυτών των μπαταριών είναι ότι τόσο το λίθιο όσο και το θείο χρησιμοποιούνται σε αεροσκάφη και αυτοκίνητα, αν και στο παρελθόν όσες προσπάθειες έγιναν για την αξιοποίησή του στη μαζική παραγωγή απέτυχαν. 

 

Με πληροφορίες από Fanpage/CNN

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr