Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τη δοκιμή κινεζικού εμβολίου σε ανθρώπους

Κορωνοϊός: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τη δοκιμή κινεζικού εμβολίου σε ανθρώπους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΕPA
0

Η κινεζική εταιρεία China National Biotec Group ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της δοκιμής εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους δείχνουν ότι μπορεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Πρόκειται για το δεύτερο υποψήφιο εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας για το οποίο ανακοινώνονται ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή. Το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει η μονάδα της CNBG στο Πεκίνο είχε ως αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου αντισώματα σε όλους τους μετέχοντες στη φάση της κλινικής δοκιμής. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία, αναφερόμενη στα πρώτα στοιχεία της δοκιμής στην οποία μετείχαν 1.120 υγιείς άνθρωποι.

Στις εταιρείες και τους ερευνητές της Κίνας έχει επιτραπεί να γίνουν δοκιμές σε άνθρωπο σε 8 υποψήφια εμβόλια για τον κορωνοϊό, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Κάτι που δίνει προβάδισμα στην Κίνα σε αυτή την «κούρσα».

Στις αρχές του μήνα η CNBG είχε ανακοινώσει ότι ένα άλλο εμβόλιό της, που αναπτύχθηκε από τη μονάδα της στη Γουχάν, είχε επίσης προκαλέσει υψηλού επιπέδου αντισώματα, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής.

Ένα εμβόλιο, για να πάρει έγκριση για διάθεση στην αγορά, θα πρέπει να αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στη «φάση 3» της δοκιμής σε ανθρώπους, στην οποία μετέχουν χιλιάδες άνθρωποι. Η CNBG ανακοίνωσε ότι θα κάνει τη «φάση 3» της δοκιμής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να διευκρινίσει όμως ποιο από τα πειραματικά εμβόλιά της θα αφορά αυτή η διαδικασία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ