Kano. Ένας γλυκύτατος Η/Υ που μπορεί να φτιάξει ο καθένας

Kano. Ένας γλυκύτατος Η/Υ που μπορεί να φτιάξει ο καθένας Facebook Twitter
5

Μια ακόμα καταπληκτική ιδέα μας συστήνεται μέσω του Kickstarter, της πλατφόρμας όπου νέοι επιχειρηματίες παρουσιάζουν τις ιδέες τους αναζητώντας χρηματοδότες και δωρεές από τους χρήστες του Internet.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα "kit κατασκευής ηλεκτρονικού υπολογιστή" που μπορεί να φτιάξει ο καθένας μας, με ελάχιστες έως και καθόλου γνώσεις επί του αντικειμένου.

Γνωρίστε τον Kano. Τον υπολογιστή τσέπης, για παιδιά και μεγάλους, που βασίζεται στο τσιπ Raspberry Pi, μια βρετανική πατέντα 'υπολογιστή τσέπης' που τρέχει με κώδικα ανοικτού λογισμικού και δημιουργήθηκε με σκοπό να διδάξει τις βασικές αρχές της επιστήμης των υπολογιστών σε παιδιά και ενήλικες.

Πάνω σε αυτό το τσιπ, πάτησαν οι οκτώ νέοι επιχειρηματίες, προσπαθώντας να προωθήσουν την ιδέα ενός φθηνού, do-it-yourself υπολογιστή που δεν βασίζεται σε κάποιο εμπορικό software αλλά εκμεταλλεύτεται το λογισμικό ανοικτού κώδικα (open source).

Δείτε πόσο εύκολο είναι:

Το kit, που στοιχίζει 99 δολάρια, παρέχει τα βασικά υλικά (motherboard, καλώδια, πληκτρολόγιο, κάρτα μνήμης) και δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε έναν υπολογιστή που παίζει παιχνίδια, σερφάρει, αναπαράγει αρχεία ήχου και εικόνας σε HD, ενώ δίνει πολλά προγράμματα που συνδυάζουν το παιχνίδι με την εκμάθηση προγραμματισμού (και βασικών αρχών hacking!).

Τα prototypes εξαντλήθηκαν από τον Αύγουστο, ενώ τη στιγμή αυτή, η σελίδα τους στο KIckstarter, αν και ζητούσε 100.000 δολάρια στήριξη, έχει φτάσει ήδη τις 243.256.

Τech & Science
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το Raspberry Pi δεν είναι τσιπ, αλλά πλακέτα ή αλλιώς μικροϋπολογιστής.Το τσιπ που χρησιμοποιεί το Pi είναι το BCM2835 της Broadcom με επεξεργαστή ARM1176JZF-S που τρέχει στα 700 MHz (και στον οποίο μπορεί να γίνει overclocking μέχρι και στο 1GHz).
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το είχε σκεφτεί και ένας Έλληνας ,αλλά που να βρει χρόνο μεταξύ μιας καθημερινής πορείας ,μιας κατάληψης ,ενός καθιερωμένου γιαουρτώματος ,ενός εβδομαδιαίου κραξίματος της τρόικας ,μιας φραπεδιάς κερασμένης από την γιαγιά και μιας φιλοσοφημένης κουβέντας με φίλους για το πόσο άξιοι είμαστε οι Έλληνες σε αντίθεση με τους άξεστους γερμαναράδες......
Γιατί προφανώς είμαι ένας από αυτούς....τουλάχιστον το έχω καταλάβει και προσπαθώ με τα δικά μου μέσα να κάνω κάτι παρόμοιο έστω και σε μικρότερη κλίμακα...για την ώρα θέλω να ελπίζω.....