«Η θέση που σου αξίζει»: Εφαρμογή του ΕΜΠ κατά της παράνομης στάθμευσης

«Η θέση που σου αξίζει»: Εφαρμογή του ΕΜΠ κατά της παράνομης στάθμευσης Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Η «θέση που σου αξίζει» αποτελεί μια «έξυπνη» εφαρμογή με σκοπό την καταγραφή της παράνομης στάθμευσης, με τη χρήση προσέγγισης πληθοπορισμού (crowdsourcing).

Όσο αυξάνεται η ιδιοκτησία αυτοκινήτων στις πόλεις τόσο περιορίζεται ο ελεύθερος χώρος για στάθμευση, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να καταφεύγουν στην παράνομη στάθμευση. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της εφαρμογής είναι η συλλογή δεδομένων για την παράνομη στάθμευση στον αστικό ιστό, προκειμένου στη συνέχεια να μελετηθούν οι επιπτώσεις της στην κινητικότητα και στις μετακινήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, θα εντοπιστούν οι (παράνομες) θέσεις στάθμευσης που δεν «αξίζουν», διότι δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και στην κυκλοφορία και στην ασφάλεια των πεζών και των ήπιων μέσων μετακίνησης. Η συλλογή των δεδομένων γίνεται ανώνυμα, αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν έχει πρόθεση να καταδικάσει ενέργειες ή να παραβιάσει προσωπικά δεδομένα.

Η εν λόγω ιστοσελίδα είναι αποτέλεσμα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας, του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ.

Με πληροφορίες από Ertnews

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ