«Η θέση που σου αξίζει»: Εφαρμογή του ΕΜΠ κατά της παράνομης στάθμευσης

«Η θέση που σου αξίζει»: Εφαρμογή του ΕΜΠ κατά της παράνομης στάθμευσης Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Η «θέση που σου αξίζει» αποτελεί μια «έξυπνη» εφαρμογή με σκοπό την καταγραφή της παράνομης στάθμευσης, με τη χρήση προσέγγισης πληθοπορισμού (crowdsourcing).

Όσο αυξάνεται η ιδιοκτησία αυτοκινήτων στις πόλεις τόσο περιορίζεται ο ελεύθερος χώρος για στάθμευση, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να καταφεύγουν στην παράνομη στάθμευση. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της εφαρμογής είναι η συλλογή δεδομένων για την παράνομη στάθμευση στον αστικό ιστό, προκειμένου στη συνέχεια να μελετηθούν οι επιπτώσεις της στην κινητικότητα και στις μετακινήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, θα εντοπιστούν οι (παράνομες) θέσεις στάθμευσης που δεν «αξίζουν», διότι δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και στην κυκλοφορία και στην ασφάλεια των πεζών και των ήπιων μέσων μετακίνησης. Η συλλογή των δεδομένων γίνεται ανώνυμα, αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν έχει πρόθεση να καταδικάσει ενέργειες ή να παραβιάσει προσωπικά δεδομένα.

Η εν λόγω ιστοσελίδα είναι αποτέλεσμα εκπόνησης διπλωματικής εργασίας, του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ.

Με πληροφορίες από Ertnews

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ