Η Google τιμά τον Στίβεν Χόκινγκ: Το doodle για τα 80 χρόνια από τη γέννηση του αστροφυσικού

Η Google τιμά τον Στίβεν Χόκινγκ: Το doodle για τα 80 χρόνια από τη γέννηση του αστροφυσικού Facebook Twitter
0

Η Google τιμά τον Στίβεν Χόκινγκ με ένα doodle, που εικονογραφήθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Google, Matthew Cruickshank και είναι αφιερωμένο στα 80 χρόνια από την γέννηση του Βρετανού αστροφυσικού. 

Το βίντεο διάρκειας δυόμισι λεπτών περιλαμβάνει μια αφήγηση με την φωνή του ίδιου του Στίβεν Χόκινγκ που δημιουργήθηκε από υπολογιστή και εξιστορεί το έργο του σπουδαίου επιστήμονα, μεταδίδοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

«Θα θεωρούσε εξαιρετικά σημαντικό να μεταφερθεί το μήνυμα ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε λόγω της φυσικής του κατάστασης, δεν περιορίστηκε ποτέ ούτε η εκφραστική του δύναμη, ούτε η αποφασιστικότητα του για να επηρεάσει τον κόσμο που ζούσε. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμά του θα προσφέρει έμπνευση και ελπίδα παγκοσμίως σε όλους όσους αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις αυτή τη δύσκολη στιγμή», σχολίασαν τα παιδιά του με αφορμή το doodle της Google.

Η Google τιμά τον Στίβεν Χόκινγκ: Το doodle για τα 80 χρόνια από τη γέννηση του αστροφυσικού Facebook Twitter
EPA/JIM HOLLANDER


Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Στίβεν Χόκινγκ, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1942 και ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής.

Πέθανε το 2018, σε ηλικία 76 ετών, αφού έζησε με ALS (νόσο του κινητικού νευρώνα) για περισσότερο από μισό αιώνα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ