Η Google έλαβε τα πρώτα αιτήματα διαγραφής δεδομένων

Η Google έλαβε τα πρώτα αιτήματα διαγραφής δεδομένων Facebook Twitter
4

Όπως μας ενημερώνει το BBC, χωρίς όμως να κατονομάζει πηγές, η διασημότερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη, μόλις έλαβε τα πρώτα αιτήματα διαγραφής συνδέσμων από τα αποτελέσματα αναζήτησης, μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιτρέπει στους ευρωπαίους χρήστες να αιτηθούν την απαλοιφή στοιχείων τους, εξασκώντας το λεγόμενο "δικαίωμα στη λήθη".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας πολιτικός που κατεβαίνει και πάλι ως υποψήφιος ζήτησε τη διαγραφή αρνητικών δημοσιευμάτων σχετικά με την πορεία του ως βουλευτής, ένας γιατρός ζήτησε τη διαγραφή συνδέσμων με αρνητικές κριτικές από πρώην ασθενείς του, ενώ, τέλος, ένας πρώην κατηγορούμενος για κατοχή παιδικής πορνογραφίας ζήτησε τη διαγραφή των συνδέσμων που αφορούν στο ειδεχθές του αδίκημα.

Η ευρωπαία επίτροπος Viviane Reding δήλωσε σχετικά με τη προχθεσινή απόφαση ότι "αποτελεί μια ξεκάθαρη νίκη υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων πολιτών", όμως πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση ως "ολέθρια" για το μέλλον των μηχανών αναζήτησης και της ελεύθερης διακίνησης  της πληροφορίας, όπως ο ιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales.

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Google, Eric Schmidt, ο οποίος δήλωσε σε χθεσινή ομιλία του ότι η απόφαση του δικαστηρίου, "έγειρε προς τη λάθος μεριά της ζυγαριάς".

Τech & Science
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Νομίζω το θέμα ειναι το τι θα διαγράφεται. Να διαγραφείς πράγματα που έκανες εσύ στο internet απο σχόλιο στο youtube η οποιαδήποτε κίνηση ειναι πολυ καλο. Να διαγραφείς πράγματα που λέγονται η έχουνε γραφτεί για σένα απο τρίτους στο internet ειναι υπέρτατη λογοκρισία και μάλλον καταστρεπτικό, σαν να καταστρέφουμε αρχεία εφημερίδας με ρεπορτάζ. Τελικά πιο έχουμε δικαίωμα να σβήσουμε; διότι κατι ακούγεται πολυ λάθος.
Μπράβο στο Ευραπαικό Δικαστήριο που αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο οι δικοί μας ηλίθιοι. Όταν καταλάβουν τι κάνανε τότε θα τρέχουν να τα πάρουν πίσω (ελπίζω). Μακάρι να βρει τρόπο η google να τους παρακάμπτει. Πήγαν να κάνουν ένα καλό και θα κάνουν δέκα κακά. Σκέψου τώρα να ψάχνεις Ακης Τζοχατζόπουλος ή ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ή Αντώνης Σαμαράς ή ΓΑΠ ή Τσίπρας και να μην βγάζει αποτελέσματα τίποτα στο google..
Και τώρα που τα εμφανίζει στο Google έγινε τίποτα? Μείναμε με τις πληροφορίες.. Το θέμα είναι να κινείται το κράτος. Είναι κι άλλες μηχανές αναζήτησης
Όλα αυτά γίνονται για να καθησυχάσουν τον κόσμο για το φιάσκο με την NSA που παρακολουθεί τα πάντα στο internet. Κατά τη γνώμη μου το δικαστήριο αποφάνθηκε επιπόλαια.