Η χαρτογράφηση του πλανήτη για τη λειτουργία του Google Street View είναι γεγονός. Η εφαρμογή αυτή στο Google Maps και στο Google Earth καλύπτει περίπου 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο και προβάλλει φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το επίπεδο του δρόμου.

Προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες για παραβίαση της ιδιωτικότητας, η Google θολώνει τα πρόσωπα, τις πινακίδες κυκλοφορίας και τους αριθμούς των σπιτιών στις εικόνες του Street View. Παρ’ όλα αυτά, στην Ευρώπη πολλές χώρες θεωρούν ότι η φωτογράφηση προσώπων και δημόσιων χώρων θα μπορούσε να παραβιάζει τη νομοθεσία για το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ομάδα Εργασίας της ΕΕ που εκπροσωπεί τις επιμέρους αρχές προστασίας δεδομένων ζητά από τη Google να ενημερώνει το κοινό, μέσω του δικτυακού τόπου της ή μέσω του τοπικού Τύπου, για το ποιες περιοχές πρόκειται να φωτογραφήσουν τα αυτοκίνητά της. Απαντώντας, η Google αναφέρει ότι ήδη ενημερώνει μέσω του δικτυακού τόπου της για τις περιοχές που φωτογραφίζουν τα κινητά συνεργεία του Street View.

Στο site πάντως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το τι γίνεται στην Αθήνα.

ΜΚ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr