Η BMW σχεδιάζει όχημα που θα αλλάζει χρώμα πατώντας απλά ένα κουμπί

Η BMW σχεδιάζει όχημα που θα αλλάζει χρώμα πατώντας απλά ένα κουμπί Facebook Twitter
Πηγή: CNN.
0

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV που φέρει το όνομα «Flow» σχεδιάζει η BMW το οποίο θα μπορεί να αλλάζει χρώμα πατώντας απλά ένα κουμπί. Η παλέτα περιλαμβάνει το λευκό το γκρι και το μαύρο. 

Προς το παρόν δεν μπορεί να αναπτυχθεί μεγαλύτερη ποικιλία αποχρώσεων και βέβαια δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την πραγματική βαφή ενός αυτοκινήτου, όμως ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. 

Για την αλλαγή του χρώματος δε χρησιμοποιείται βαφή αλλά ένα «περιτύλιγμα» που μοιάζει με πάνελ. Τα χρωματιστά πάνελ κόπηκαν με ακρίβεια για να ταιριάζουν με το αμάξωμα του SUV και συνδέονται με ηλεκτρική καλωδίωση σε κάθε τμήμα.

Η BMW σχεδιάζει όχημα που θα αλλάζει χρώμα πατώντας απλά ένα κουμπί Facebook Twitter
Πηγή: CNN.

Το SUV μπορεί να χρωματιστεί σε μία απόχρωση ή διαφορετικές αποχρώσεις σε διαφορετικά σημεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι τροχοί του οχήματος μπορούν να αλλάξουν χρώματα.

Η BMW δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για τη μεταφορά αυτού του είδους της τεχνολογίας σε όχημα παραγωγής. Πάντως, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ορισμένα πλεονεκτήματα αυτής της καινοτομίας. 

«Δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να εκφράσει διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς του ή απλά την απόλαυση της εξωτερικής αλλαγής», δήλωσε η Στέλλα Κλαρκ επικεφαλής του εν λόγω πρότζεκτ της BMW.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ