Η Apple ανακοίνωσε δικά της τσιπ για τα Mac - Τι αλλάζει στα iPhone με το iOS 14

Η Apple ανακοίνωσε δικά της τσιπ για τα Mac - Τι αλλάζει στα iPhone με το iOS 14 Facebook Twitter
0

Η Apple έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι θα χρησιμοποιεί δικά της τσιπ για τους υπολογιστές της Mac.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το τέλος της δεκαπενταετούς «εξάρτησης» από Intel για την προμήθεια επεξεργαστών. Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε πως το γεγονός σηματοδοτεί την αρχή μιας μεγάλης νέας εποχής για μια σειρά προϊόντων που βοήθησαν στην καθιέρωση της εταιρείας κατά τη δεκαετία του 1980 και στην επιστροφή της στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η Apple υποστηρίζει ότι η αρχιτεκτονική του τσιπ, που ξεκίνησε με το iPhone (Bionic) παρέχει καλύτερη απόδοση ανά μονάδα watt, με τα νέα συστήματα να έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τόσο ισχύ όσο και απόδοση. To νέο τσιπ θα περιλαμβάνει επίσης τεχνολογίες αποκλειστικά της Apple, όπως neural networking, GPU και Secure Enclave. Σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ η μετάβαση θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια Apple εξακολουθεί να διαθέτει μερικούς υπολογιστές που βασίζονται με επεξεργαστές Intel για «πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το Reuters η Intel θα συνεχίσει να παρέχει στην Apple τσιπ για υπηρεσίες όπως το iCloud. Σε δήλωση της η Intel υποστήριξε ότι η Apple παρέμεινε πελάτης «σε πολλούς τομείς».

Το νέο λειτουργικό σύστημα για τα Mac θα έχει την ονομασία Big Sur.

Η Apple ανακοίνωσε δικά της τσιπ για τα Mac - Τι αλλάζει στα iPhone με το iOS 14 Facebook Twitter
macOS Big Sur

Αλλαγές στις οθόνες και παρουσίαση εφαρμογών

 
Τα iOS 14 και iPadOS 14 θα περιλαμβάνουν μεγάλες αλλαγές στην αρχική οθόνη του λειτουργικού συστήματος. Ειδικά για τα iPhone, η Apple δίνει χρήστες των κινητών της τηλεφώνων τη δυνατότητα να οργανώσουν με ένα απλό και ευανάγνωστο τρόπο τις εφαρμογές τους, οι οποίες μέχρι σήμερα ανοίγουν σε πολλές διαφορετικές «σελίδες».

Οι εφαρμογές μπορούν να αναζητηθούν με βάση το όνομα και κατηγοριοποιούνται ανά τύπο, με τις πιο χρησιμοποιούμενες κατηγορίες στην κορυφή. Επίσης προβλέπεται πλέον η προσθήκη ρυθμιζόμενων widget στην οθόνη. Παράλληλα, ένα χαρακτηριστικό που ήταν προηγουμένως διαθέσιμο για iPadOS, θα κάνει την εμφάνισή του στα iPhone το Picture in Picture.

Η Apple ανακοίνωσε δικά της τσιπ για τα Mac - Τι αλλάζει στα iPhone με το iOS 14 Facebook Twitter
Οι αλλαγές στο iPad

H Siri, o ψηφιακός βοηθός της Apple, θα έχει επίσης νέα εμφάνιση και θα εμφανίζεται τώρα ως μικρότερο εικονίδιο. Σημαντικά βελτιωμένη θα είναι η εφαρμογή των Χαρτών, και θα προσφέρεται στο μέλλον νέες περιοχές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τον Καναδάς.

Παράλληλα οι Χάρτες θα περιλαμβάνουν και περισσότερες πληροφορίες για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως ενδείξεις για το πού υπάρχουν φορτιστές. 

Με πληροφορίες από Reuters/Πρώτο Θέμα/appleworldhellas.com/Apple

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ