Facebook: Νέα πολιτική για το Ολοκαύτωμα- Διαγράφει τις αναρτήσεις που το αρνούνται ή το διαστρεβλώνουν

Facebook: Νέα πολιτική για το Ολοκαύτωμα- Διαγράφει τις αναρτήσεις που το αρνούνται ή το διαστρεβλώνουν Facebook Twitter
Facebook: Νέα πολιτική για το Ολοκαύτωμα- Διαγράφει τις αναρτήσεις που το αρνούνται ή το διαστρεβλώνουν
0

Το Facebook στο εξής θα διαγράφει περιεχόμενο που «αρνείται ή διαστρεβλώνει» το Ολοκαύτωμα.

Σε ανακοίνωσή του το facebook ενημερώνει πως «Σήμερα κάνουμε update την πολιτική μας για τη ρητορική μίσους και απαγορεύουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο, αρνείται ή διαστρεβλώνει το Ολοκαύτωμα.

Οι οργανισμοί που μελετούν τις τάσεις στη ρητορική μίσους αναφέρουν αύξηση των επιθέσεων στο διαδίκτυο σε πολλές ομάδες παγκοσμίως και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την κατάργησή του.

Έχουμε απαγορεύσει περισσότερους από 250 οργανισμούς λευκών με ρατσιστικά σχόλια και ενημερώσαμε τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση ομάδων πολιτοφυλακών και του QAnon.

Επίσης, απαγορεύσαμε άτομα και οργανισμούς παγκοσμίως και καταργήσαμε 22,5 εκατομμύρια άρθρα ρητορικής μίσους από την πλατφόρμα μας το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μετά από ένα χρόνο διαβούλευσης με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, απαγορεύσαμε πρόσφατα τα αντισημιτικά στερεότυπα σχετικά με τη συλλογική δύναμη των Εβραίων που συχνά τους απεικονίζουν ότι διαχειρίζονται τον κόσμο ή τους μεγάλους θεσμούς του.

Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε το μίσος στις υπηρεσίες μας.

Η απόφασή μας υποστηρίζεται από την καλά τεκμηριωμένη άνοδο του αντισημιτισμού παγκοσμίως και το ανησυχητικό επίπεδο άγνοιας σχετικά με το Ολοκαύτωμα, ειδικά μεταξύ των νέων.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα για ενήλικες στις ΗΠΑ ηλικίας 18-39 ετών, σχεδόν το ένα τέταρτο είπε ότι πίστευαν ότι το Ολοκαύτωμα ήταν μύθος, ότι ήταν υπερβολικό ή δεν ήταν σίγουροι.

Τα ιδρύματα που επικεντρώθηκαν στην έρευνα και τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, όπως ο Yad Vashem, σημείωσαν ότι η εκπαίδευση του Ολοκαυτώματος είναι επίσης βασική συνιστώσα στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Αργότερα φέτος, θα κατευθύνουμε οποιονδήποτε σε αξιόπιστες πληροφορίες από το Facebook εάν αναζητούν όρους που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα ή την άρνησή του στην πλατφόρμα μας.

Για πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί με κοινότητες σε όλο τον κόσμο για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς εκφράζεται διαδικτυακά το μίσος, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού.

Αυτές οι προσπάθειες περιελάμβαναν τακτικές συζητήσεις με ομάδες που έχουν παγκόσμια εμβέλεια, όπως το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο και την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, καθώς και οργανώσεις που επικεντρώθηκαν στην προστασία των τοπικών εβραϊκών κοινοτήτων, όπως το Community Security Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνεργαστήκαμε επίσης με ιδρύματα και ομάδες που καταπολεμούν το μίσος και τον αντισημιτισμό, όπως το Simon Wiesenthal Center.

Η εφαρμογή αυτών των πολιτικών δεν μπορεί να συμβεί εν μία νυκτί. Υπάρχει μια σειρά περιεχομένου που μπορεί να παραβιάζει αυτές τις πολιτικές και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να εκπαιδεύσουμε τους αναθεωρητές και τα συστήματά μας σχετικά με την επιβολή.

Είμαστε ευγνώμονες σε πολλούς συνεργάτες για τη συμβολή και την ειλικρίνεια τους καθώς εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε την πλατφόρμα μας ασφαλή».

Στις ΗΠΑ η άρνηση του Ολοκαυτώματος δεν απαγορεύεται και η νομολογία τείνει να την θέτει υπό την προστασία της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος, που εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης.

«Έδωσα μάχη με αυτό το δίλημμα, μεταξύ του να στηρίξω την ελευθερία της έκφρασης και της βλάβης που προκαλείται από το γεγονός της υποβάθμισης ή της άρνησης της φρίκης του Ολοκαυτώματος» αλλά «ο συλλογισμός μου εξελίχθηκε βλέποντας τα δεδομένα που δείχνουν την αύξηση της αντισημιτικής βίας», πρόσθεσε ο Ζούκερμπεργκ.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Ζούκερμπεγκ, που είναι και ο ίδιος Εβραίος, είχε εξηγήσει ότι δεν ήθελε να διαγράψει από το Facebook τις αναρτήσεις που αρνούνται το Ολοκαύτωμα. Τον Ιούλιο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επέμεινε ότι δεν θα διαγραφεί περιεχόμενο «αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι λανθασμένο».

Επιζώντες του Ολοκαυτώματος ζητούσαν ωστόσο από τον ιδιοκτήτη του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης να αποσύρει αυτό το περιεχόμενο από την πλατφόρμα. Μάλιστα η μη κυβερνητική οργάνωση Anti Defamation League (ADL), σε συνεργασία με άλλες ομάδες, προχώρησε φέτος το καλοκαίρι σε διαφημιστικό μποϊκοτάρισμα του Facebook, το οποίο ακολούθησαν εκατοντάδες εταιρείες, για να το αναγκάσει να ελέγχει καλύτερα το περιεχόμενο «μίσους».

Με πληροφορίες του Facebook/AFP

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το The AI Doc βγαίνει στις αίθουσες και βάζει τους ισχυρότερους ανθρώπους της AI μπροστά στην κάμερα

Τech & Science / Το The AI Doc βγαίνει στις αίθουσες και βάζει τους ισχυρότερους ανθρώπους της AI μπροστά στην κάμερα

Το νέο ντοκιμαντέρ του Daniel Roher για την τεχνητή νοημοσύνη βγαίνει στις αίθουσες με συνεντεύξεις από κορυφαία στελέχη του χώρου και φιλοδοξεί να βάλει σε μία σειρά τον ενθουσιασμό και τον φόβο που συνοδεύουν σήμερα την AI.
THE LIFO TEAM
Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα των ανδρών

Τech & Science / Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα των ανδρών

Η έρευνα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις κλινικές γονιμότητας, καθώς υποδεικνύει ότι οι άνδρες πιθανώς δεν πρέπει να απέχουν από την εκσπερμάτωση για αρκετές ημέρες, όπως προτείνουν οι υπάρχουσες οδηγίες
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒ ΒΟΖΝΙΑΚ APPLE AI

Τech & Science / Στιβ Βόζνιακ: «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακόμη αξιόπιστη» προειδοποιεί ο συνιδρυτής της Apple

Παράλληλα, προειδοποίησε για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η αυξανόμενη εξάρτηση από τέτοιες τεχνολογίες στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επεξεργάζονται πληροφορίες και επιλύουν προβλήματα
THE LIFO TEAM