Facebook: Επιστολή ακτιβιστών στον Ζούκερμπεργκ- «Προτεραιότητα η ευημερία των παιδιών»

Facebook: Επιστολή ακτιβιστών στον Ζούκερμπεργκ να θέσει ως προτεραιότητα την ευημερία των παιδιών Facebook Twitter
AP
0

Μια παγκόσμια συμμαχία ακτιβιστών και ειδικών για την προστασία των παιδιών έστειλε επιστολή στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζητώντας να αναλάβει δράση για την ευημερία των παιδιών στο Facebook.

Οι υπογράφοντες αναφέρουν στην επιστολή τους ότι η πλατφόρμα δίνει προτεραιότητα στο εμπορικό κέρδος σε σχέση με τις ανάγκες των παιδιών και προειδοποιεί τον ιδρυτή της ότι πρέπει να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει την πίστη τους στις πλατφόρμες του.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook καλείται σε επιστολή με 59 υπογράφοντες να δημοσιεύσει τις εσωτερικές έρευνες για τους κινδύνους, που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις υπηρεσίες του.

«Η εταιρεία πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των γονέων και των επαγγελματιών προστασίας των παιδιών, και το πιο σημαντικό, να διασφαλίσει ότι οι αποφάσεις για τα προϊόντα της συμβάλλουν και όχι διακυβεύουν την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Ζούκερμπεργκ καλείται να ακολουθήσει πέντε συγκεκριμένα βήματα, για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την προσέγγισή του στην προστασία των παιδιών στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές τον καλούν:


- Να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρη την εσωτερική έρευνα για τον αντίκτυπο που έχουν οι πλατφόρμες του στην ευημερία των παιδιών.
- Να αναφέρει ποια έρευνα έχει διεξαχθεί για το πώς οι υπηρεσίες της εταιρείας του συμβάλλουν στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

- Να δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το πώς οι πλατφόρμες του επηρεάζουν τα παιδιά.
- Να παράσχει λεπτομέρειες για μια εσωτερική αξιολόγηση των προϊόντων του.
- Να ελέγξει τις συνέπειες των κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για την προστασία των παιδιών.

Η επιστολή εστάλη στον Ζούκερμπεργκ μετά τις αποκαλύψεις της Frances Haugen, η οποία κατηγόρησε την εταιρεία για χαλαρή προσέγγιση της ασφάλειας, παραθέτοντας μία σειρά εγγράφων που είχε αποσπάσει από την εταιρεία, όσο δούλευε εκεί.

Το έγγραφα δημοσιεύθηκαν στην Wall Street Journal και η ίδια κατέθεσε για το θέμα στη Γερουσία.

Μία από τις πιο επιζήμιες διαρροές ήταν η εσωτερική έρευνα στο Instagram που έδειξε τον αντίκτυπο της εφαρμογής στην ευημερία των εφήβων, συμπεριλαμβανομένης μιας αναφοράς που έλεγε ότι το 30% των εφήβων κοριτσιών αισθάνεται ότι το Instagram τις έκανε να νιώθουν δυσαρέσκεια με το σώμα τους.

Η επιστολή αναφέρει ακόμα ότι «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια κατάσταση στην οποία οι ανάγκες των παιδιών είναι ή φαίνονται δευτερεύουσες σε σχέση με τα εμπορικά κίνητρα και στην οποία το δικαίωμα των νέων στην ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την ευημερία ανταλλάσσονται με την προτεραιότητα στα συμφέροντα των ενηλίκων».


Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε πως η εταιρεία δεσμεύεται να διατηρεί τους όρους για την ασφάλεια των νέων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

«Έχουμε ξοδέψει 13 δισ. δολάρια για την ασφάλεια τα τελευταία χρόνια - συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης εργαλείων για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ευημερίας των νέων σε Facebook και Instagram.

»Μοιραστήκαμε περισσότερες πληροφορίες με ερευνητές και ακαδημαϊκούς από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα και θα βρούμε τρόπους να επιτρέψουμε στους εξωτερικούς ερευνητές περισσότερη πρόσβαση στα δεδομένα μας, με τρόπο που να σέβεται το απόρρητο».

Με πληροφορίες του Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Τech & Science / ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδια της να απαγορεύσει τις πωλήσεις λογισμικού προστασίας από ιούς της ρωσικής εταιρείας
NEWSROOM
 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM