Έρευνα από εισαγγελείς στις ΗΠΑ για τις συνέπειες του TikTok στην ψυχική υγεία των παιδιών

Έρευνα από εισαγγελείς στις ΗΠΑ για τις συνέπειες του TikTok στην ψυχική υγεία των παιδιών Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εισαγγελείς πολιτειών των ΗΠΑ ξεκίνησαν έρευνα για το TikTok και τις πιθανές επιβλαβείς συνέπειες στην ψυχική υγεία των νεαρών χρηστών του. 

Η έρευνα που ανακοινώθηκε την Τετάρτη ξεκίνησε σε πολλές πολιτείες, ανάμεσά τους οι Καλιφόρνια, Φλόριντα, Κεντάκι, Μασαχουσέτη, Νεμπράσκα, Νιου Τζέρσεϊ, Τενεσί και Βερμόντ. 

«Τα παιδιά μας μεγαλώνουν την εποχή των social media και πολλοί νιώθουν ότι πρέπει να ελεγχθεί η φιλτραρισμένη εκδοχή της πραγματικότητας που βλέπουν στις οθόνες τους», τόνισε ο Ρομπ Μπόντα, γενικός εισαγγελέας στην Καλιφόρνια. «Ξέρουμε ότι αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες για την ψυχική υγεία και την ευημερία των παιδιών», συμπλήρωσε. 

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν το TikTok παραβιάζει τον νόμο προωθώντας την πλατφόρμα του σε νεαρούς ανθρώπους, σημείωσε ο εισαγγελέας. Αξιωματούχοι και προασπιστές της ασφάλειας των παιδιών επιμένουν ότι οι αλγόριθμοι της πλατφόρμας δίνουν ώθηση σε περιεχόμενο που μπορεί να προωθήσει τις διατροφικές διαταραχές, ακόμη και τον αυτοτραυματισμό και την αυτοκτονία ανάμεσα σε νεαρούς χρήστες. 

Το TikTok έχει επισημάνει ότι επικεντρώνεται στις εμπειρίες που είναι κατάλληλες για την ηλικία, όπως και ότι κάποιες λειτουργίες- για παράδειγμα τα απευθείας μηνύματα- δεν είναι διαθέσιμες για νεαρούς χρήστες. Επίσης, η εταιρεία έχει υπογραμμίσει ότι διαθέτει εργαλεία που βοηθούν νεαρούς ανθρώπους και τους γονείς τους να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν τα παιδιά στην εφαρμογή και το τι βλέπουν. 

«Ενδιαφερόμαστε βαθιά για τη δημιουργία μιας εμπειρίας που βοηθά στην προστασία και την υποστήριξη της ευημερίας της κοινότητά μας και εκτιμούμε το γεγονός ότι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών επικεντρώνονται στην ασφάλεια νεαρών χρηστών», ανέφερε η εταιρεία την Τετάρτη. 

«Ανυπομονούμε να παρέχουμε πληροφορίες για τις πολλές προστασίες σχετικά με την ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε για τους έφηβους», συμπλήρωσε. 

Πέρυσι, όταν οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ έδωσαν εντολή στο TikTok να αποκαλύψει πώς οι πρακτικές της πλατφόρμας επηρεάζουν τα παιδιά και τους εφήβους, η εταιρεία αυστηροποίησε τους όρους σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα για τους χρήστες κάτω των 18 ετών. 

Παρόμοιος συνασπισμός εισαγγελέων στις ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα πέρυσι για το Instagram και τις συνέπειές του σε νεαρούς ανθρώπους. 

Με πληροφορίες από AP

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM