Επιστήμονες του MIT κατασκευάζουν ρομπότ που γεννούν άλλα ρομπότ

Επιστήμονες του MIT κατασκευάζουν ρομπότ που γεννούν άλλα ρομπότ Facebook Twitter
0

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) κατασκευάζουν μικροσκοπικά ρομπότ με ενσωματωμένη νοημοσύνη, που μπορούν να φτιάξουν κατασκευές, οχήματα ή ακόμη και μεγαλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Η υπομονάδα του ρομπότ, η οποία αναπτύσσεται στο Center for Bits and Atoms του MIT, ονομάζεται «voxel» και είναι ικανή να μεταφέρει ενέργεια και δεδομένα.

Τα voxels συνθέτουν τόσο το ίδιο το ρομπότ όσο και τα εξαρτήματα του αντικειμένου που κατασκευάζεται, επιτρέποντάς τους να συνεργάζονται σε μεγαλύτερες κατασκευές.

«Θα μπορούσε να φτιάξει μια κατασκευή, ή ένα ρομπότ ίδιου μεγέθους ή μεγαλύτερο», δήλωσε υποψήφιος διδάκτορας του MIT, Amira Abdel-Rahman.

Επιστήμονες του MIT κατασκευάζουν ρομπότ που γεννούν άλλα ρομπότ Facebook Twitter

Παρά το γεγονός ότι η έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να δούμε στρατούς από αυτοαναπαραγόμενα ρομπότ, σύμφωνα με τον  καθηγητή του MIT, Neil Gershenfeld. 

Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν μια εργασία με τα ευρήματά τους στο περιοδικό Nature, συνεργάζονται με την αεροπορική βιομηχανία, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τη NASA για τη νέα τεχνολογία.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM