Επιστήμονες του MIT κατασκευάζουν ρομπότ που γεννούν άλλα ρομπότ

Επιστήμονες του MIT κατασκευάζουν ρομπότ που γεννούν άλλα ρομπότ Facebook Twitter
0

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) κατασκευάζουν μικροσκοπικά ρομπότ με ενσωματωμένη νοημοσύνη, που μπορούν να φτιάξουν κατασκευές, οχήματα ή ακόμη και μεγαλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Η υπομονάδα του ρομπότ, η οποία αναπτύσσεται στο Center for Bits and Atoms του MIT, ονομάζεται «voxel» και είναι ικανή να μεταφέρει ενέργεια και δεδομένα.

Τα voxels συνθέτουν τόσο το ίδιο το ρομπότ όσο και τα εξαρτήματα του αντικειμένου που κατασκευάζεται, επιτρέποντάς τους να συνεργάζονται σε μεγαλύτερες κατασκευές.

«Θα μπορούσε να φτιάξει μια κατασκευή, ή ένα ρομπότ ίδιου μεγέθους ή μεγαλύτερο», δήλωσε υποψήφιος διδάκτορας του MIT, Amira Abdel-Rahman.

Επιστήμονες του MIT κατασκευάζουν ρομπότ που γεννούν άλλα ρομπότ Facebook Twitter

Παρά το γεγονός ότι η έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να δούμε στρατούς από αυτοαναπαραγόμενα ρομπότ, σύμφωνα με τον  καθηγητή του MIT, Neil Gershenfeld. 

Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν μια εργασία με τα ευρήματά τους στο περιοδικό Nature, συνεργάζονται με την αεροπορική βιομηχανία, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τη NASA για τη νέα τεχνολογία.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Tech & Science / Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεστε να παραγγείλετε κάτι από τον κολοσσό των διαδικτυακών αγορών αισθάνεστε ότι πλέετε σε μια θάλασσα περιττών πληροφοριών που σας μπερδεύουν, δεν είστε μόνοι – και κυρίως υπάρχει εξήγηση στο γιατί η εταιρεία μοιάζει να βάζει τα χέρια της και να βγάζει τα μάτια της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ