Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο «τηλεκατευθυνόμενο» σύστημα ανοσοθεραπείας του καρκίνου

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο «τηλεκατευθυνόμενο» σύστημα ανοσοθεραπείας του καρκίνου Facebook Twitter
0

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν το πρώτο μη επεμβατικό σύστημα εξ αποστάσεως αντικαρκινικής θεραπείας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή εμβιομηχανικής Πίτερ Γουάνγκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, τροποποίησαν γενετικά τα ανοσοκύτταρα Τ, ώστε αυτά να διαθέτουν πλέον τους κατάλληλους αισθητήρες, που μπορούν να ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω των υπερήχων.

Μία πειραματική διάταξη χρησιμοποιεί υπερήχους για να ελέγξει από μακριά τις γενετικές διαδικασίες μέσα στα κύτταρα του ασθενούς.

Οι υπέρηχοι επιδρούν μηχανικά πάνω στα Τ λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα μηχανικά σήματα που προκαλούνται ελέγχουν γενετικά τα κύτταρα, έτσι ώστε αυτά να δίνουν καλύτερα τη μάχη κατά του καρκίνου.

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος αναγνωρίζουν ευκολότερα τα καρκινικά κύτταρα και τα καταστρέφουν πιο αποτελεσματικά. 

Η επαναστατική τεχνική εντάσσεται στο νέο πεδίο της μηχανογενετικής, που αναμένεται να φέρει πρωτοφανείς αλλαγές σε πολλούς τομείς της ιατρικής. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ