Επιβλαβής για την παιδική όραση η έκθεση σε 3D εικόνες

Επιβλαβής για την παιδική όραση η έκθεση σε 3D εικόνες Facebook Twitter
Περιορισμένη χρήση του 3D έως την ηλικία των 13 ετών συνιστούν οι Γάλλοι ειδικοί
0

Ο Οργανισμός Τροφίμων, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Υγείας και Ασφάλειας (Anses) της Γαλλίας, συνιστά την περιορισμένη έκθεση ανήλικων έως 13 ετών σε εικόνες και περιεχόμενο που προβάλλεται τρισδιάστατα, εξαιτίας των βλαβερών συνεπειών του 3D στην υπο ανάπτυξη, παιδική όραση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Anses, που δημοσιεύει το BBC, η διαδικασία αφομοίωσης μιας τρισδιάστατης εικόνας απαιτεί από τα μάτια να παρακολουθούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές εικόνες σε δύο διαφορετικά μέρη, πριν ο εγκέφαλος τις μεταφράσει ως μία 3D εικόνα.

"Στα παιδιά, και ιδιαίτερα πριν από την ηλικία των έξι ετών, οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην όραση αυτή η διαδικασία της σύγκλισης μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, δεδομένου ότι τα οπτικά νεύρα και το οπτικό σύστημα δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως", υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Γαλλικού ορανισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθενται ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια του 3D, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και σε ορισμένα βιντεοπαιχνίδια, τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών, ενώ και στην Ιταλία έχει τεθεί περιορισμός στη χρήση 3D γυαλιών από μικρά παιδιά, μετά από παρόμοια ανακοίνωση του Ιταλικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τονίζει το δημοσίευμα.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρης Πατρινός: «Σύντομα μπορεί να δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Tech & Science / Άρης Πατρινός: «Σύντομα ίσως δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής που συνέβαλε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της γενετικής και απαντά για όλα τα σύγχρονα ζητήματα της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ