ΤΩΡΑ

Ένα λιτό κινητό χωρίς εφαρμογές, κάμερα και GPS θεωρείται η νέα πολυτέλεια

Ένα λιτό κινητό χωρίς εφαρμογές, κάμερα και GPS θεωρείται η νέα πολυτέλεια Facebook Twitter
To Punkt MP 01 αγνοεί επιδεικτικά την υπερπληθώρα των πληροφοριών που κατακλύζει τα σύγχρονα smartphones.
2

To Punkt MP 01 εμφανίστηκε πρώτη φορά πριν ένα χρόνο στην έκθεση Design Festival στο Λονδίνο, έκανε τις πρώτες του δειλές εμφανίσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά τώρα έχει ξετρελάνει την Αμερική σαν το απόλυτο κινητό που δεν σου «κλέβει» χρόνο. Το Punkt MP 01 δεν τρέχει εφαρμογές. Δεν έχει κάμερα. Δεν έχει GPS. Είναι ένα κινητό τηλέφωνο σχεδιασμένο από το Βρετανό σχεδιαστή Τζάσπερ Μόρισον για λογαριασμό της ελβετικής Punkt, μια εταιρείας που αγαπάει να εστιάζει σε "απλά", αλλά χρήσιμα προϊόντα. Και το MP 01 αυτό κάνει, ρίχνει τον προβολέα στις πιο χρήσιμες λειτουργίες ενός κινητού: στις κλήσεις και στα μηνύματα.

Ένα λιτό κινητό χωρίς εφαρμογές, κάμερα και GPS θεωρείται η νέα πολυτέλεια Facebook Twitter
Το Punkt MP 01 δεν τρέχει εφαρμογές και δεν έχει κάμερα. Μπορεί να κάνει μόνο κλήσεις και να στέλνει SMS.

Η 2 ιντσών LCD οθόνη του, είναι ιδανική για την ανάγνωση μηνυμάτων SMS ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία «ακύρωσης θορύβου» διασφαλίζει ότι οι συνομιλίες σας θα ακούγονται πεντακαθαρές. Απλά πράγματα. Χωρίς να είναι τεχνολογικά φτωχό, διαθέτει Bluetooth γιατί οι hands-free ρυθμίσεις είναι πάντα βολικές και χρήσιμες. Μην περιμένετε όμως ότι θα βρείτε άλλα players ή ραδιόφωνα κρυμμένα μέσα του. Κι αυτό γιατί όπως είπαμε το MP 01 εστιάζει στην φωνητική επικοινωνία και στα SMS. H διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι ένα ακόμη φανταστικό ατού της συσκευής: το οποίο απαιτεί μια φόρτιση κάθε δύο εβδομάδες (αντί για κάθε λίγες ώρες) για να αντέξει πολλές ώρες αναμονής και συνομιλίας ενώ το soft-touch φινίρισμα του σώματός του το καθιστά απόλυτα ευχάριστο στο κράτημα.

Ένα λιτό κινητό χωρίς εφαρμογές, κάμερα και GPS θεωρείται η νέα πολυτέλεια Facebook Twitter
Ένα λιτό, μονόχρωμο user interface άκρως λειτουργικό για μηνύματα και κλήσεις.

Εκτός από την vintage αύρα που φέρνει κάτι από αρχαίο μαθηματικό κομπιουτεράκι το MP 01 δεν θα φέρει κάτι συνταρακτικό στη ζωή σας αλλά σίγουρα θα σας κάνει περισσότερο ανθρώπινους και πιθανόν πιο αφοσιωμένους στις συνομιλίες με τους δικούς σας. Μόνο οι bespoke ιδιόρρυθμοι ήχοι του, σχεδιασμένοι από τον Νορβηγό sound-artist Σέτιλ Ροστ Νίλσεν, είναι εκείνοι που το κάνουν να υπερέχει από όλα τα υπόλοιπα κινητά (έξυπνα και μη) της αγοράς. Διαφορετικά, η ζωή μαζί του δεν έχει εκπλήξεις: ένα μονόχρωμο αλλά κομψότατο UI ιδανικό για μηνύματα, ένα λιτό ημερολόγιο με επιλογές εμφάνισης ημερών ή μηνών, ένα ξυπνητήρι, απλή πλοήγηση (πάνω, κάτω, επιλογή) και ένα μικρό USB για συχγρονισμό των επαφών από τον υπολογιστή. Το Punkt MP 01 λειτουργεί σε 2G δίκτυα και κυκλοφορεί σε τρία χρώματα: μαύρο, καφέ και λευκό.

Τech & Science
2

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μετά το John's phone του Ολλανδού John Doe, χρειαζόταν κάτι εξίσου καλαίσθητο αλλά λιγότερο περιοριστικό που να μην απετεί την χρήση χαρτιού και μολυβιού.Άραγε υποστηρίζει google contacts για τους αριθμούς τηλεφώνου;Μάλλον όχι γιατί για να κάνει synch απετείται wifi ή 3/4g.