Βραζιλία: Οι Anonymous απειλούν το Μουντιάλ

Βραζιλία: Οι Anonymous απειλούν το Μουντιάλ Facebook Twitter
0

Με ευρείας έκτασης κυβερνοεπιθέσεις απειλεί τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία το καλοκαίρι, ομάδα που πρόσκειται στο γκρουπ online ακτιβιστών Anonymous, σύμφωνα με το BBC.

Ήδη εδώ και αρκετό διάστημα γίνονται διαδηλώσεις στη χώρα, που κατηγορούν την διοργάνωση ως υπερβολικά δαπανηρή, η οποία θα υπερτονίσει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών που επικρατεί στη Βραζιλία, αφού υπολογίζεται ότι το κόστος της θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ακτιβιστές, με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Reuters, απείλησαν με ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση (distributed denial-of-service attack ή DDoS attack) με στόχο τους επίσημους ιστοτόπους της διοργάνωσης και των χορηγών της, τη στιγμή που τα βλέμματα του κόσμου θα είναι στραμμένα εκεί.

"Εϊναι μια μέθοδος γρήγορη, καταστροφική και σχετικά εύκολη στην υλοποίησή της" δήλωσε μέλος της ομάδας με το ψευδώνυμο Che Commodore, στο Reuters.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χάνω ώρες στο κινητό και δεν το καταλαβαίνω»: Πόσο σου «τρώει» το scrolling και πώς να το μειώσεις

Τech & Science / «Χάνω ώρες στο κινητό και δεν το καταλαβαίνω»: Πόσο σου «τρώει» το scrolling και πώς να το μειώσεις

Η καθημερινή κατανάλωση περιεχομένου στο κινητό μοιάζει αθώα – μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι πέρασε η μισή μέρα. Πόσο χρόνο χάνουμε τελικά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τον πάρουμε πίσω;
LIFO NEWSROOM
Εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο καθώς επιβραδύνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Τech & Science / Εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο καθώς επιβραδύνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Τα κρούσματα ασθενειών που προλαμβάνονται με εμβολιασμό αυξάνονται παγκοσμίως, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και εκθέτοντας τις πληγείσες χώρες σε αυξανόμενο κόστος για την αντιμετώπισή τους
LIFO NEWSROOM