Αυτός ο 19χρονος μόλις έγινε ο πρώτος εκατομμυριούχος χάκερ, αλλά είναι νόμιμος και περιζήτητος

Αυτός ο 19χρονος μόλις έγινε ο πρώτος εκατομμυριούχος χάκερ, αλλά είναι νόμιμος και περιζήτητος Facebook Twitter
0

Η HackerOne, η κορυφαία πλατφόρμα υπηρεσιών ασφάλειας με χάκερς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 19χρονος Santiago Lopez (@try_to_hack) είναι ο πρώτος που κέρδισε 1 εκατ. δολάρια βοηθώντας τις εταιρείες να γίνουν πιο ασφαλείς.

Ο Santiago είναι πλέον ο πρώτος εκατομμυριούχος «bug-bounty hacker» που σημαίνει ότι είναι νόμιμος και πληρώνεται για να βρει δυσλειτουργίες στο λογισμικό των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου.

Ο Santiago Lopez άρχισε να αναφέρει αδυναμίες ασφαλείας στις εταιρείες μέσω προγραμμάτων που αφορούν προγράμματα  το 2015 δουλεύοντας μέσω της HackerOne. Ο Lopez έχει αναφέρει πάνω από 1.600 ελαττώματα ασφαλείας σε εταιρείες όπως το Twitter και η Verizon Media Company, καθώς και ιδιωτικές εταιρικές και κυβερνητικούς φορείς.

«Για μένα, αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει ότι οι εταιρείες και οι άνθρωποι που τους εμπιστεύονται γίνονται όλο και πιο ασφαλείς από ό, τι προηγουμένως, και αυτό είναι απίστευτο», δήλωσε ο νεαρός χάκερ ο οποίος πλέον έχει γίνει περιζήτητος.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που βλέπω ότι το έργο μου αναγνωρίζεται και αποτιμάται. Αυτό με ενθαρρύνει να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου να γίνει καλύτερος και με εμπνέει για να φτάσω στο επόμενο επίπεδο», πρόσθεσε.

Ο Lopez θεωρείται ο κορυφαίος χάκερ όλων των εποχών στο HackerOne το οποίο έχει ως μέλη περισσότερους από 330 χιλιάδες χάκερ που ανταγωνίζονται για την πρώτη θέση.

Αυτός ο 19χρονος μόλις έγινε ο πρώτος εκατομμυριούχος χάκερ, αλλά είναι νόμιμος και περιζήτητος Facebook Twitter

Οι χάκερς καλούνται να εντοπίσουν αδυναμίες σε πάνω από 1.200 εταιρείες τεχνολογίας και επιχειρήσεις που βασίζονται στην κοινότητα του HackerOne για να αναφέρουν με ευπάθειες και σφάλματα πριν μπορέσουν να αξιοποιηθούν από εγκληματίες.

Όπως πολλοί χάκερς, ο 19χρονος είναι αυτοδίδακτος και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, έμπνευση για να ξεκινήσει ήταν η ταινία Hackers.

Ο Santiago λέει πως έμαθε την «τέχνη» του hacking παρακολουθώντας δωρεάν online σεμινάρια και δημοφιλή blogs. Το 2015, στην ηλικία των 16 ετών, υπέγραψε συμφωνία με την HackerOne και κέρδισε την πρώτη του αμοιβή μερικούς μήνες αργότερα.

Επέλεξε το ψευδώνυμό του "try_to_hack" για να υπενθυμίζει στον εαυτό του το κίνητρο. 

«Περίεργος, αυτοδίδακτος και δημιουργικός, ο Santiago είναι ένα πρότυπο για εκατοντάδες χιλιάδες επίδοξους χάκερς σε όλο τον κόσμο. Η κοινότητα των χάκερς είναι η πιο ισχυρή άμυνα που έχουμε κατά του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Αυτό είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά ακόμα μεγαλύτερες είναι οι βελτιώσεις στην ασφάλεια που έχουν επιτύχει οι εταιρείες και συνεχίζουν να επιτυγχάνουν χάρη στο έργο του», ανακοίνωσε η HackerOne.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΘΟΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ

Τech & Science / Παιδιά και οθόνες: Τι προτείνει η Βρετανία για ηλικίες έως 5 ετών

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι οι συστάσεις έρχονται να καλύψουν τη σύγχυση που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, σημειώνοντας ότι «η ανατροφή παιδιών σε έναν κόσμο γεμάτο οθόνες είναι ιδιαίτερα απαιτητική»
THE LIFO TEAM
GOOGLE ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Τech & Science / Η Google προειδοποιεί: Κβαντικοί υπολογιστές μπορεί να «σπάσουν» την κρυπτογράφηση έως το 2029

Η εταιρεία εκτιμά ότι στο μέλλον θα είναι δυνατή η αποκρυπτογράφηση δεδομένων που σήμερα θεωρούνται ασφαλή, όπως τα μηνύματα και οι τραπεζικές συναλλαγές, ακόμη και αν έχουν αποθηκευτεί εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM
Το The AI Doc βγαίνει στις αίθουσες και βάζει τους ισχυρότερους ανθρώπους της AI μπροστά στην κάμερα

Τech & Science / Το The AI Doc βγαίνει στις αίθουσες και βάζει τους ισχυρότερους ανθρώπους της AI μπροστά στην κάμερα

Το νέο ντοκιμαντέρ του Daniel Roher για την τεχνητή νοημοσύνη βγαίνει στις αίθουσες με συνεντεύξεις από κορυφαία στελέχη του χώρου και φιλοδοξεί να βάλει σε μία σειρά τον ενθουσιασμό και τον φόβο που συνοδεύουν σήμερα την AI.
THE LIFO TEAM
Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα των ανδρών

Τech & Science / Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα των ανδρών

Η έρευνα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις κλινικές γονιμότητας, καθώς υποδεικνύει ότι οι άνδρες πιθανώς δεν πρέπει να απέχουν από την εκσπερμάτωση για αρκετές ημέρες, όπως προτείνουν οι υπάρχουσες οδηγίες
THE LIFO TEAM